NAZIRE SE POBEDA NAD KORONOM: Novozaraženih 218, a pada i broj obolelih na respiratorima UKUPNO DATO 4.732.768 DOZA VAKCINE
Foto: Shutterstock, Printscreen/covid19.rs

kovid

NAZIRE SE POBEDA NAD KORONOM: Novozaraženih 218, a pada i broj obolelih na respiratorima UKUPNO DATO 4.732.768 DOZA VAKCINE

Društvo -

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testiran 10.101 građanin od kojih je 218 novozaraženih.

Preminulo je devet pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 36 obolelih.

Dan ranije, podsetimo, na korona virus testirano je 10.912 građana od kojih je 287 bilo pozitivno na kovid. Preminulo je devet pacijenata dok je na respiratorima nalazilo 38 najteže obolelih.

Ukupno je dato 4.732.768 doza vakcine. Broj građana koji je primio prvu dozu i onih kojih su primili obe doze iznosi 2.585.831. Ukupan broj građana koji su primili obe doze je 2.146.937.

Beograd je i danas grad sa najviše novozaraženih (42), sledeći na listi je Novi Pazar (11), a zatim slede Niš (9), Kraljevo (8), Jagodina (8), Priboj (6), Novi Sad (6), Bor (6), Zaječar (5), Kragujevac (5) i Temerin (5).

Ostali gradovi i opštine u prethodna 24 sata imali su manje od pet novozaraženih.

kovid statistika
foto: Printscreen/covid19.rs

Inače, supstanca za proizvodnju vakcine "sputnjik Ve" danas popodne stiže na "Torlak" i od sutra počinje proizvodnja vakcine u tom institutu.

Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je rekao da će u prvoj fazi biti proizvedeno četiri miliona vakcina.

Virusološkinja Ana Gligić za Kurir ne isključuje mogućnost da se takozvani indijski soj već pojavio u Srbiji, ali da to do sada nije potvrđeno!

- Ako pogledamo susede, sve ukazuje na to da je taj soj prisutan i kod nas, ali da za to nemamo naučne potvrde. Ipak, nema mesta panici. Sve i da je virus tu, činjenica je da svakog dana opada broj zaraženih korona virusom zbog velikog odziva za imunizaciju. Vakcina svakako deluje i protiv mutanata - rekla je doktorka apelujući još jednom na sugrađane da se vakcinišu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track