SVAKOG PETKA POKLON U KURIRU! IKONE S FOTOGRAFIJAMA NAJLEPŠIH PRAVOSLAVNIH HRAMOVA NA KOSOVU I METOHIJI: Sutra Pećka patrijaršija
Foto: Promo

SVAKOG PETKA POKLON U KURIRU! IKONE S FOTOGRAFIJAMA NAJLEPŠIH PRAVOSLAVNIH HRAMOVA NA KOSOVU I METOHIJI: Sutra Pećka patrijaršija

Društvo -

Dnevne novine Kurir će svojim čitaocima tokom juna svakog petka poklanjati ikone u zlatotisku sa fotografijama najlepših pravoslavnih hramova na Kosovu i Metohiji. U petak, 4. juna, dobićete ikonu s fotografijom manastira Pećka patrijaršija.

Pećka patrijaršija je jedan od najznačajnijih spomenika srpske prošlosti. U njoj se vekovima nalazilo sedište i mauzolej srpskih arhiepiskopa i patrijarha. Od svoga postanka u 13. veku, Patrijaršija je okupljala učene teologe, vrsne književnike i obdarene umetnike i svi su oni u njoj ostavljali svedočanstva o svom pregalaštvu. Stoga je ona danas ne samo staro središte srpske crkve već i mesto gde se čuva značajna umetnička zaostavština. Ovaj manastir se nalazi na spisku Uneskove svetske baštine zajedno sa još tri manastira SPC pod imenom „Srednjovekovni spomenici na Kosovu“.

U petak, 11. juna, dobićete ikonu s fotografijom manastira Visoki Dečani, 18. juna s manastirom Gračanicom, a 25. Juna sa Crkvom Bogorodicom Ljeviškom.

Kao drugi poklon dobićete dodatak TV EKRAN

Ekran
foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track