Najnovije vesti

REGISTRACIJA VOZILA I POSLE 5. JULA PO STAROM: Primena novih propisa odložena za dve godine
Foto: Zorana Jevtić

vozačima laknulo

REGISTRACIJA VOZILA I POSLE 5. JULA PO STAROM: Primena novih propisa odložena za dve godine

Društvo

Građani će i nakon 5. jula po nepromeninim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je danas Agencija za bezbednost saobraćaja.

"Primena odredbi iz Pravilnika koje se odnose na kočnice, na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova (merenje izduvne emisije, obaveznost posedovanja katalizatora) i druge biće odložene na period od najmanje dve godine", navela je Agencija.

Kako navode, izmene i dopune Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, omogućiće građanima da i dalje registruju vozila pod nepromenjenim uslovima.

"Uočeni problemi u primeni pojedinih odredbi Pravilnika uticali bi da veliki broj vozila ne ispuni uslove koji se zahtevaju na tehničkom pregledu, a čija bi primena počela 5. jula 2021. godine", saopštila je Agencija.

Pravilnik je, podsećaju, donet 2012. godine i u nadležnosti je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Podsećaju i da je u toku 2021. formirana radna grupa koja je trebalo da unese izmene i dpomune u Pravilnik, te da su u radnoj grupi predstavnici Ministarstva, Uprave saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja, beogradskog Mašinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i AMŠ-CMV.

Registracija vozila po starim uslovima do 2023. godine
00:53

Registracija vozila po starim uslovima do 2023. godine

Branko Stamatović za Kurir televiziju kaže da će se pojedine odredbe odložiti za 2023. godinu.

"Postoje dva pravilnika, jedan donosi Ministarstvo saobraćaja, a drugo MUP. Upravo su se neke odluke ovog pravilnika su odložena za 2023. kako bi se građani prilagodili", objasnio je Stamatović iz Agencije za bezbednost saobraćaja za Kurir televiziju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track