TOMA FILA ZA KURIR O OGLASU ZA POSLOVNU PRATNJU: Ovo je posao za policiju! Navođenje na prostituciju je krivično delo!
Foto: Kurir

oštro

TOMA FILA ZA KURIR O OGLASU ZA POSLOVNU PRATNJU: Ovo je posao za policiju! Navođenje na prostituciju je krivično delo!

Društvo -

Na sajtovima za zapošljavanje pojavio se šokanatan oglas gde se mladim "elitnim" devojkama od 18 do 28 godina nudi posao VIP poslovne pratnje za inostrane biznismene. Iako se u oglasu ne navodi eksplicitno da je u pitanju prostitucija, devojkama se u oglasu obećavaju zlatne kule i gradovi - diskrecija, fleksibilno radno vreme, momentalna isplata i zarada od čak 200 do 400 evra po satu!

Međutim, postojanje ovakvih oglasa je nedopustivo, jer je sasvim jasno da se ovde radi o navođenju na prostituciju što je krivično delo, kaže za Kurir advokat Toma Fila.

- Nije tajna da privatni biznismeni i u svetu angažuju lepe, atraktivne devojke da animiraju njihove poslovne partnere i navodno "relaksiraju" atmosferu, kako bi napravili malo bolji dogovor. Međutim, navođenje na prostituciju je krivično delo i policija bi ozbiljno trebalo da se pozabavi ovakvim oglasima koji uopšte ne bi ni smeli da postoje i budu dostupni javnosti - zaključuje Fila.

Podsetimo, kako je navedeno u oglasu, za ovaj navodni posao snova mogu se prijaviti "sve devojke od 18 do 28 godina, lepog lica, lepo građene, negovane, obrazovane, atraktivne, uz osnovno poznavanje engleskog jezika" koje žele, kako kažu, pre svega dinamičan, zanimljiv posao uz nova poznanstva.

oglas, poslovna pratnja
foto: Printskrin

- Opšte je poznato u svetu da luksuz i lepe devojke idu jedno uz drugo, a to je, naravno, privilegija najlepših devojaka. Sama ta činjenica čini te posebnom ako si deo našeg VIP tima - piše u oglasu. Iako navode da u obzir ne dolaze devojke koje su imale bilo kakvo iskustvo u poslovima "masaže" ili prostitucije oni simptomatično garantuju apsolutnu diskreciju.

Prostitucija, Prostitutke
foto: Shutterstock

- U pitanju su samo stranci, nema naših ljudi. Izbor klijenta je na tebi. Zarada se u zavisnosti od pozicije kreće od 200 evra na sat, a devojke VIP ekskluziv klase 400 evra na sat. Isplata je odmah, fleksibilno radno vreme, izuzetna zarada, diskretno... Ukoliko želis za sebe najbolje i nisi za poslove od 200-300 evra mesečno, razne sumnjive priče i ponude za "masaže", "fotomodele", "poslovnu pratnju" po nekakvim stanovima i "salonima" sa našim ljudima koji te možda i poznaju, uz ogroman rizik i malu zaradu ili rad na veb kamerama i snimanje filmova gde će svi znati čime se baviš, a tvoji snimci biti vidljivi na svim sajtovima. Radno vreme je po dogovoru, moguće je angažovanje jedan ili dva sata u toku dana, i to u terminu koji tebi odgovara. Idealno je ako si studentkinja - stoji u oglasu i dodaje da je broj mesta ograničen.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track