SARADNJA U DOMENU BEZBEDNOSTI: Delegacija Nacionalnog koledže odbrane Nigerije u Beogradu
Foto: Privatna Arhiva

Gosti Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost

SARADNJA U DOMENU BEZBEDNOSTI: Delegacija Nacionalnog koledže odbrane Nigerije u Beogradu

Društvo -

Delegacija Nacionalnog koledža odbrane Nigerije, predvođena komandantom Koledža kontraadmiralom Oladeleom Dažijem danas je posetila Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

Tokom posete visoke delegacije iz Nigerije predstavljen je Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost kao jedan od najvećih na jugoistoku Evrope. Posebna pažnja gostima iz Nigerije skrenuta je na inovativna rešenja Instituta kao što su lako borbeno izviđačko vozilo kao i raznovrsna softverska rešenja iz domena bezbednosti i odbrane, kao što je data baza iz terorizma i organizovanog kriminala ( toc search), softver za prepoznavanje lica i oblika, dronovi, softver za sigurnu telekomunikaciju kao i jedinstven naučni časopis u svetu( Security Science Journal).

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

Naglašena je saradnja sa Matematičkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, kao i sa brojnim fakultetima i univerzitetima sa kojima institut usko sarađuje. Pored delegacije iz Nigerije, prijemu su prisustvovali prof.dr Zoran Rakić, dekan Matematičkog fakulteta, kao prof. dr Miljan Knežević prodekan Matematičkog fakulteta.

Dogovorena zajednička saradnja između Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost i Nacionalnog koledža odbrane Nigerije, a kontraadmiral Oladele Dažij je prihvatio da postane član Instituta - istakao je dr Darko Trifunović

U svečanoj ceremoniji kontraadmiralu Oladeleu Daji, ambasadoru Olusola Enikanolaiye i brigadnom generalu HT Dadi dodeljene su plakete Instituta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track