01:29

Žrtva nasilja progovorila o tome kako se trgla iz kandži muža nasilnika

KURIR TELEVIZIJA

NAJTEŽE JE BILO SHVATITI DA NE TREBA DA TRPIM BATINE! Žrtva nasilja progovorila o tome kako se trgla iz kandži muža nasilnika

Društvo -

Rubrike crne hronike pune su vesti o slučajevima u kojima se nasilje prema ženama završilo tragično. Samo u poslednje dve decenije u Srbiji je ubijeno više od 300 žena, a statistički podaci pokazuju da su ubice najčešće njihovi partneri ili neko od članova porodice.

Žrtva maltrertiranja za Kurir televiziju kaže da je prvi korak da se prihvati da se nalazi u ozbiljnoj opasnosti. "Najteže je bilo shvatiti da sam u problemu, da ne moram to da trpim i da ne treba to da trpim. Najteže je bilo prevagnuti u sebi, rešiti i odlučiti da odem", priznaje ona. Svaka žena je svesna da nasilje nije normalno ponašanje, ali to ne znači da će da reaguje, kaže psiholog Sigurne kuće Irena Stanojević.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija
1 / 1 Foto: Kurir Televizija

"Svi znamo šta je društveno neprihvatljivo ponašanje. Niko ne treba da trpi nasilje, apsolutno ne, ali ne možemo stalno nametati neke mantre, koje apsolutno ne daju rezultate", navodi on.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:04

GDE ĆE MU DUŠA? Nasilnik izudarao ženu u stomak u osmom mesecu trudnoće (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track