RADNIK KOJI PRSKA KOMARCE ZA KURIR: Niko se ne plaši upotrebe repelenata ili kućnih aparata sa hemijom, a plaše se nas!
Foto: Ana Paunković

nema logike

RADNIK KOJI PRSKA KOMARCE ZA KURIR: Niko se ne plaši upotrebe repelenata ili kućnih aparata sa hemijom, a plaše se nas!

Društvo -

Dejan Palninac, vozač-operativac "Gradske čistoće", koji je sinoć bio u ekipi koja je sprečena da zaprašuje komarce, jer je nepoverljivi sugrađanin sa teritorije opštine Grocka bio ubeđen da ih truju, kaže za Kurir da je samo njegova ekipa u poslednjih mesec dana napadnuta više od deset puta.

Komarac
foto: Printscreen

- Do sada se moja ekipa suočavala samo sa verbalnim napadima i sprečavanjima rada. Juče nam je čovek preprečio put svojim vozilom i nije dozvolio da prođemo ulicom u kojoj se nalazi njegova kuća. Rekao je da ima malu decu i da ih mi suzbijajući komarce trujemo, što ne može biti dalje od istine. Neke moje kolege sa preparatima za suzbijanje komaraca rade više od 20 godina i svi su živi i zdravi - kaže on i dodaje da sredstva koja koriste imaju odobrenja i bezbedna su za ljude:

komarac, komarci, zaprašivanje, prskanje
foto: Nebojša Mandić

- Niko se ne plaši upotrebe repelenata ili kućnih aparata sa hemijom protiv komaraca, ne znam odakle toliki strah zbog naših akcija. One se na kraju spovode već više decenijija. Mi radimo za dobro svih Beograđana, ali očigledno uvek ima pojedinaca kojima akcije smetaju, iako je više onih sugrađana koji nas hvale ili zovu da obavezno prođemo njihovom ulicom i uradimo suzbijanje. Zamolio bih sve one kojima akcije smetaju da se u tom trenutku sklone sa ulica ili da zatvore prozore na kratko.

Naš sagovornik dodaje i da nije u redu da svi Beograđani trpe zbog pojedinaca.

Lubenica, Leto, Kupanje, Komarac, Mitovi, Obrok, Koštice

- Nije prijatno kada završavate smenu u stresu, kada vas neko psuje, gađa kamenjem dok radite, legne na asfalt ne dozvoljavajući vozilu da nastavi rutu ili vam se baci na haubu, pokušava da otme radni nalog, preti i tome slično. Mi, zaista, radimo posao u korist svih Beograđana i molimo ih da nam dozvole da smanjimo broj komaraca, a to jedino možemo redovnim akcijama suzbijanja - ističe on.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track