03:47

Crteži bolesne dece na odelima ruskih kosmonauta

KURIR TELEVIZIJA

MALIŠANI OBOLELI OD RAKA CRTALI ZA RUSKE ASTRONAUTE: Najlepša kosmonautska odela sačinjena od dečjih snova i nadanja

Društvo -

Crteži mališana iz Srbije koji se leče od raka, zajedno sa radovima dece iz još devet zemalja, našli su se na svemirskim odelima ruske svemirske posade. Odela su simbolično dobila naziv "Sanjar" jer radovi predstavljaju izraze snova i želja malih autora.

Pošta Srbije organizovala je danas u PTT muzeju druženje ruskog kosmonauta Sergeja Kud-Sverčkova i njegove koleginice Anastasje Stepanove sa decom obolelom od raka.

"Divno je doći u Srbiju, okupili smo se da prikupimo snove koja su deca nacrtala i da ih pošaljemo u kosmos", rekao je Segej.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Ovi mališani su u organizaciji Fondacije „Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić“, kao autori 34 likovna rada, učestvovali u međunarodnom programu Državne korporacije Ruske Federacije za kosmičke aktivnosti „Roskosmos“ i ruske dobrotvorne organizacije „Jedinstvo“ (eng. Unity) koja pruža psihološku podršku onkološkim bolesnicima.

Ruski kosmonauti odneli su 9. aprila ova odela na Međunarodnu svemirsku stanicu, gde ih je dočekao i gost Pošte Srbije, kosmonaut Sergej Kud-Sverčkov.

Kosmonauti Sergej Kud-Sverčkov i Anastasija Stepanova će u petak, 25. juna u PTT muzeju svečano zatvoriti izložbu „Srpska i ruska filatelija o kosmosu“ koju je Pošta organizovala povodom jubileja 60 godina od prvog leta čoveka u kosmos.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:06

ČUDA SE DEŠAVAJU: Priča o vaterpolo reprezentativki koja je pobedila rak koštane srži (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track