DR KON UPOZORAVA: U ovakvoj situaciji sasvim sigurno očekujemo još jedan talas, delta soj je zarazniji, ALI NIJE ON PROBLEM
Foto: Printscreen/TV Pink

oprez!

DR KON UPOZORAVA: U ovakvoj situaciji sasvim sigurno očekujemo još jedan talas, delta soj je zarazniji, ALI NIJE ON PROBLEM

Društvo

Ukoliko se imunizacija u Srbiji ne pojača scenario koji nas očekuje možda i pre jeseni nikome se neće svideti. Mogli bismo, upozoravaju stručnjaci, ponovo da imamo i pune bolnice i više hiljada novozaraženih na dnevnom nivou.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korone dr Predrag Kon kaže da je i dalje potrebno poštovati mere.

- Delta soj je trenutno dominantan u svetu - ukazao je Kon i dodao da nije problem novi soj nego nedovoljan broj vakcinisanih.

- Bili smo jako zadovoljni stepenom vakcinisanosti kada smo imali kineski soj, pa čak i britanski, ali sa ovim delta sojem koji je zarazniji ta vakcinisanost nije dovoljna, ocenio je Kon.

On je naglasio da je značajno da se u naredna dva meseca vakcinišu mladi ljudi, stariji od 12 godina da bi bili daleko mirniji kada je u pitanju delta soj korona virusa.

- U ovakvoj situaciji sasvim sigurno očekujemo još jedan talas - zaključio je Kon.

Delta soj korone registrovan kod dvoje državljana Srbije koji se 26. juna vratili sa planinarenja u Rusiji. Reč je o mlađim osobama, koje nisu vakcinisane.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track