DARIJA KISIĆ POSETILA DOM ZA DECU OMETENU U RAZVOJU! Formiran tim za ispitivanje stanja, MINISTRI KREĆU U OBILAZAK USTANOVA
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/RTS

reagovali

DARIJA KISIĆ POSETILA DOM ZA DECU OMETENU U RAZVOJU! Formiran tim za ispitivanje stanja, MINISTRI KREĆU U OBILAZAK USTANOVA

Društvo -

Tim koji se formira će obići ustanove socijalne zaštite za smeštaj korisnika

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević formirala da je danas stručni tim koji će obići ustanove socijalne zaštite za smeštaj korisnika. Tim će obići te ustanove, utvrditi činjenično stanje i kvalitet zaštite korisnika i nakon toga dati preporuke za unapređenje sistema socijalne zaptite.

Tim će činiti ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović, zaštitnik građana Zoran Pašalić, državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović, kao i pomoćnice ministarke za socijalnu zaštitu Biljana Zekavica i za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

U timu će, takođe, biti predstavnici Inspekcije socijalne zaštite, Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom, predstavnik humanitarne organizacije „Dečije srce“, kao i profesor Defektološkog fakulteta Goran Nedović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track