NOVA DEFANZIVA KORONE: Danas 77 novozaraženih, preminula 3 obolela, na respiratorima 6
Foto: Printscreen/covid19.rs, Shutterstock

kovid

NOVA DEFANZIVA KORONE: Danas 77 novozaraženih, preminula 3 obolela, na respiratorima 6

Društvo -

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.960 građana od kojih je 77 novozaraženo.

Preminula su tri pacijenta dok se na respiratorima širom zemlje trenutno nalazi šest obolelih.

Dan ranije, podsetimo, na korona virus testirano je 8.405 građana od kojih je 110 bilo pozitivno na kovid, jedan pacijent je preminuo, a njih 10 se nalazilo na respiratorima.

presek
foto: Printscreen/covid19.rs

Najviše novozaraženih je i danas u Beogradu (21), koji je i jedini dvocifren, a slede Čačak (9), Paraćin (6), Niš (5) i Novi Sad (5). Ostali gradovi i opštine su u prethodna 24 sata imali manje od pet novozaraženih.

Direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković izjavila je danas da je kovid sistemska bolest koja pogađa sve organe i da je tromboza neminovna.

Zdravkovićeva je rekla da se javljaju i ljudi s neurološkim problemima i nesanicom koja traje mesecima.

Udruženje pedijatara Srbije saopštilo je da analizirajući aktuelne epidemiološke prilike u zemlji i svetu i imajući u vidu karakteristike novog soja korona virusa preporučuje vakcinaciju protiv kovida starijim od 12 godina!

- Kako podaci u vezi sa novim (mutiranim) sojem virusa kovid-19 pokazuju veću učestalost oboljevanja dece i mlađih nego do sada, kao i nešto težu kliničku sliku u toj populaciji, ali i značajno lakše i brže prenošenje kovida-19 na starije Udruženje pedijatara Srbije preporučuje da se vakcinišu deca starija od 12 godina - istakao je predsednik udruženja prof. dr Georgios Konstantinidi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track