NASTAVLJA SE PAD KORONA BROJKI: Danas 69 novozaraženih, preminula 2 obolela, na respiratorima 6 pacijenata
Foto: Printscreen/covid19.rs, Shutterstock

kovid

NASTAVLJA SE PAD KORONA BROJKI: Danas 69 novozaraženih, preminula 2 obolela, na respiratorima 6 pacijenata

Društvo -

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 4.874 građana od kojih je 69 novozaraženo.

Preminula su dva pacijenta dok se na respiratorima širom zemlje trenutno nalazi šest obolelih.

Dan ranije, podsetimo, na korona virus testirano je 6.960 građana od kojih je 77 bilo pozitivno na kovid, tri pacijenta su preminula, a njih šest se nalazilo na respiratorima.

presek
foto: Printscreen/covid19.rs

Beograd i danas ima najviše novozaraženih (20), a slede Smederevo (5), Aleksinac (5), Novi Sad (4), Niš (4) i Paraćin (4). Ostali gradovi i opštine danas imaju manje od četvoro novozaraženih.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Krizni štab 1. avgusta dati preporuku građanima o trećoj dozi vakcine protiv virusa korona. Prethodno će Nacionalno telo za vakcinaciju završiti studiju i to na osnovu studija proizvođača, iskustava drugih zemalja, ali i iskustva stečenog u našoj zemlji.

- Plašim se sledećeg talasa - navodi Brnabić.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković najavio je da će od sutra biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije koja če kontrolisati poštovanje epidemioloških mera.

- Novi talas je blizu ili je možda već tu, a tu je i delta soj koji se mnogo brže širi. Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi - kazao je Stamenković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track