MINISTARKA KISIĆ O VAKCINACIJI U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE: Više od 90 odsto korisnika i 80 odsto zaposlenih već je vakcinisano
Foto: T.Ilić

dobar rezultat

MINISTARKA KISIĆ O VAKCINACIJI U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE: Više od 90 odsto korisnika i 80 odsto zaposlenih već je vakcinisano

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je u ustanovama socijalne zaštite vakcinisano više od 90 odsto korisnika i 80 odsto zaposlenih u tim ustanovama.

Kisić Tepavčević je, nakon sednice Kriznog štaba, novinarima kazala da je taj nivo vakcinisanih rezultirao time da su u prethodnom periodu u tim ustanovama zabeleženi samo sporadični slučajevi zaraženih virusom korona.

"Prethodnih nedelja imali smo i dane kada nismo imali nijednog obolelog, prethodnih dana imamo tri obolela, nijedan nije životno ugrožen, a sva tri korisnika koji su pozitivni, nisu vakcinisani", kazala je Kisić Tepavčević.

Kada je reč o zdravstvenim ustanovama i broju vakcinisanih koji rade u tim ustanovama, ministarka kaže da nema precizne podatke, ali i da bi svaka od tih ustanova trebala da donosi individualne mere u zavisnosti od aktuelne epidemiološke situacije.

Na pitanje koliko je do sada proizvedeno vakcina Sputnjik V na Torlaku, Kisić Tepavčević kaže da nema ni taj podatak, ali da će u toku dana dostaviti te podatke. Ističe da je proizvodnja počela i da su ponosni na to.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja