Krizni štab MSP za pomoć turistima u Egiptu

Krizni štab MSP za pomoć turistima u Egiptu

Društvo -
Prva grupa putnika bila je ukrcana na let sinoć, a drugi let za Beograd iz Hurgade zakazan je za večeras za 21.00 čas

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova formiralo je krizni štab za pomoć turistima iz Srbije koji imaju problema u letovalištima u Egiptu, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu. Kako navode, Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Kairu poslednja dva dana u okviru svojih nadležnosti pokušavaju da pruže svu pravnu i konzularnu pomoć našim građanima koji su ostali bez smeštaja u letovalištima u Egiptu ili imaju problema da se vrate.

"Tim povodom upravo je formiran krizni štab u MSP koji je u stalnom kontaktu sa ambasadom, predstavnicima drugih nadležnih ministarstava, kao i sa turističkim organizacijama kako bi se što pre pronašlo rešenje za te naše državljane", ističu u MSP.

Avion sa grupom srpskih turista, čiji je povratak iz Hurgade bio neizvestan, jer turistička agencija "Triniti" koja je organizovala prevoz, nije izmirila obaveze prema egipatskoj aviokompaniji Er Kairo, sleteo je jutros na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", saopštilo je ranije Ministarstvo finansija i privrede. Prva grupa putnika bila je ukrcana na let sinoć, a drugi let za Beograd iz Hurgade zakazan je za večeras za 21.00 čas.

Nastavak serije čarter letova će se nesmetano odvijati, a letovi su dogovoreni sa avio kompanijom Er Kairo uz organizaciju turističkih agencija iz Srbije Ponte travel, Sun line, S.A.B. i Faros. U Ministarstvu finansija i privrede su objasnili da je problem nastao kada agencija "Triniti", koja je nosilac ugovora sa avioprevoznikom, nije izmirila obaveze prema aviokompaniji, ali je problem prevaziđen kada su ostale agencije preuzele ugovor.

Od 174 putnika oko 100 su putnici agencije "Triniti", a ostali su putnici koji su otputovali u organizaciji agencija koje su solidarno finansirale let iz Hurgade, prenose elektronski mediji. Iz Ministarstva finansija je takođe saopšteno da je turistička agencija "Triniti" zatvorena, a nakon utvrđivanja činjenica u slučaju putnika kojima turistička agencija "Triniti" nije ispunila predviđene uslove putovanja, Sektor turističke inspekcije pri Ministarstvu finansija i privrede obavestio je MUP Srbije o toj situaciji i uveliko se vrši provera podataka o vlasniku agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track