Najnovije vesti

MINISTAR VULIN U MADRIDU: NATO bombardovanje moje zemlje je zločin
Foto: Zorana Jevtić

u zvaničnoj poseti

MINISTAR VULIN U MADRIDU: NATO bombardovanje moje zemlje je zločin

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u Madridu, gde boravi u zvaničnoj poseti, da je NATO bombardovanje Srbije 1999. godine - zločin.

"Bez odluke Saveta bezbednosti 1999. godine, NATO pakt je izvršio agresiju na moju zemlju. To je urađeno da bi se opravdalo otcepljenje dela teritorije moje zemlje. Niko nije pitao za referendum, bili smo jednostavno bombardovani. Ja verujem, jedini način da se sačuva mir je bezuslovno poštovanje međunarodnog prava", izjavio je ministar Vulin.

Na konferenciji za štampu, odgovarajući na pitanje da li smatra da u slučajevima separatizma može referendum biti rešenje za ovaj problem, ministar Vulin je naglasio da je poštovanje međunarodnog prava ključno da bi se sačuvao mir.

"Međunarodno pravo jasno definiše kako države nastaju i kako prestaju da postoje. Kada je moja zemlja u pitanju, niko nije pitao o međunarodnom pravu, imali smo grubu ogoljenu silu na kraju 20.veka. Bez obzira koliko su moćniji i veći od nas, oni koji smatraju da treba da se predamo i napustimo borbu za međunarodno pravo i za celovitost Republike Srbije, mi ćemo se držati međunarodnog prava, našeg prava da trajemo u granicama koje su granice teritorije Republike Srbije", rekao je ministar Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track