KURIR TELEVIZIJA

LOPOVI I PROVALNICI NAJVIŠE VREBAJU DOK STE NA ODMORU: Stručnjaci savetuju kako najbolje da zaštitite dom tokom leta!

Društvo -

Pokušaji krađe i provale češći su tokom leta kada je lopovima put ka tome olakšan. Novinari Kurir televizije istraživali su kako da obezbedite svoj dom dok ste na moru.

Da biste potpuno bezbrižno uživali na odmoru, stan ili kuću trebalo bi da obezbedite. Ipak, u želji da se što pre domognu predaha građani, mahom, tu brigu ne stavljaju u prvi plan.

Lopovi
foto: Kurir televizija

Ako odlazite na odmor ne spuštajte roletne do kraja, ne ostavljajte poruke na sandučetu da vam se ne dostavlja pošta i nemojte označavati lokaciju na društvenim mrežama jer tako pomažete lopovima.

- Možda je najbolja stvar da građani imaju dobrog komšiju kome će dati ključ i koji će povremeno ići u stan da podigne roletne, pusti svetlo, TV...Mogu sami da se zaštite tako što će nabaviti alarme i video sisteme koji su danas jeftini - kaže Stevan Đokić, savetnik za bezbednost i istrage.

Lopovi
foto: Kurir televizija

Ipak, nadležni skreću pažnju da krađe tokom leta, ali i tokom drugih meseci postaju sve ređe.

- Ranijih godina smo imali povećan broj krađa tokom leta, ali poslednjih nekoliko meseci beležimo konstantan pad izvršenja krivičnih dela tokom odmora i povećan procenat rasvetljavanja istih krivičin dela. To je posledica našeg rada i povećanog prisustva na terenu - navodi Ljubomir Knežević, šef Odseka za suzbijanje teških krađa.

Lopovi
foto: Kurir televizija

Naći komšiju koji će s vremena na vreme pomeriti vaš automobil i isprazniti poštansko sanduče jedno je od najboljih prevencija od krađe. A alarmi najbolji sistemi zaštite. Kada ih čuju provalnici istog trenutka napuštaju mesto koje su hteli da obiju.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:08

NOLEMANIJA! NEMICA VRIŠTALA OD SREĆE ZBOG SELFIJA SA ĐOKOVIĆEM: Njena radost ne može da se opiše

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track