Najnovije vesti

OD 30 KANDIDATA BIĆE IZABRANO 15: Odbor za kulturu utvrdio listu za Programski savet RTS
Foto: Dado Đilas

mandat traje 4 godine

OD 30 KANDIDATA BIĆE IZABRANO 15: Odbor za kulturu utvrdio listu za Programski savet RTS

Društvo

Odbor Skupštine Srbije utvrdio je danas listu od 30 kandidata za članove Programskog saveta Radio-televizije Srbije.

Konačna lista će biti upućena Upravnom odboru RTS-a, koji će među 30 kandidata odabrati 15 novih članova Programskog saveta.

Među izabranim kandidatima su i novinari Žarko Rakić, doskorašnji v.d. glavnog i odgovornog urednika lista "Politika", Jakša Šćekić, koji je rekao da je razlog što se prijavio ličan, jer je, kaže, radio u RTS-u, zatim Vladimir Palikuća, režiser Srđan Arsenijević, operski pevač Oliver Njego...

Članovi Odbora za kulturu i informisanje prethodno su obavili razgovore sa 41 prijavljenim kandidatom, a nakon toga je utvrđena lista od 30 kandidata koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor kandidata za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove "Radio-televizija Srbije" koji odražavaju teritorijalnu, nacionalnu, versku, polnu i drugu strukturu stanovništva.

Programski savet Javne medijske ustanove Radio-televizije Srbije je savetodavni organ i stara se o zadovoljenju interesa slušalaca i gledalaca u pogledu programskog sadržaja.

Programski savet ima 15 članova koje bira Upravni odbor RTS iz reda stručnjaka u oblasti medija i medijskih poslenika, naučnika, stvaralaca u oblasti kulture i predstavnika udruženja čiji je cilj zaštita ljudskih prava i demokratije, a na predlog Odbora za kulturu i informisanje.

Mandat članova Programskog saveta traje četiri godine i oni ne mogu biti ponovo izabrani.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track