EVO ZAŠTO MLADI NE ŽELE DA SE VAKCINIŠU: Ne veruju u nauku, skoro 60 posto misli da je rizik od vakcine jednak riziku od korone
Ilustracija, Foto: Shutterstock

zabrinjavajuće

EVO ZAŠTO MLADI NE ŽELE DA SE VAKCINIŠU: Ne veruju u nauku, skoro 60 posto misli da je rizik od vakcine jednak riziku od korone

Društvo -

BEOGRAD - Skoro 60 odsto mladih od 18 do 29 godina smatra da je rizik od vakcine jednak ili veći riziku od korona virusa, a kampanja ''NaTebiJe'', koja se sprovodi tokom leta i jeseni, ima za cilj da izgradi poverenje mladih u vakcinaciju i preporuke struke kada su u pitanju imunizacija i epidemiološke mere.

Kampanja predstavlja odgovor na slab odziv mladih ljudi na vakcinaciju protiv korona virusa, uzrokovan dezinformacijama, nezainteresovanošću i nepoverenjem mladih u sam proces imunizacije, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kampanja NaTebiJe stavlja mlade u fokus, daje im prostor da pitaju, da izraze svoje nedoumice i nudi odgovore i konkretne informacije, naglašavajući individualni doprinos koji oni mogu da daju u kontroli epidemije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

''Ono što je veoma važno je da vratimo poverenje mladih. A vratićemo ga jedino ako sa njima budemo razgovarali iskreno i onako kako zaista jeste'', kaže dr Mila Paunić, epidemiolog Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd.

Paunić poziva mlade koji imaju bilo kakva pitanja i nedoumice da ih pošalju timu lekara i lekarki Zavoda na mejl adresu: pitanjavakcinacija@žžsbg.rs Kampanja se sastoji od videa, ilustracija, vizuala, razgovora i podsticanju diskusije na socijalnim mrežama (Facebook, Instagram).

Kampanju #NaTebiJe, uz podršku partnera, sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava zajedno sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji i Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track