tuga

KURIR TV U KNINU! USIJANA ATMOSFERA: Domobranitelji se spremaju da PROSLAVE STRAVIČNI ZLOČIN, a evo šta kažu preostali Srbi

Društvo -

Akcija "Oluja" u kojoj je sa treitorije Hrvatske proterano više od 200.000 Srba jedan je od najvećih zločina koji su se dogodili nad srpskim narodom krajem 20. veka.

I dok Srbi 4. i 5. avgust, kada je počelo stravično nasilje nad našim stanovništvom obeležavaju kao Dan sećanja na žrtve, Hrvati ovaj stravični zločin obeležavaju kao dan pobede.

Ekipa Kurir televizije došla je u Knin, a kako obaveštavaju, atmosfera u tom gradu je uzavrela.

Novinar Zoran Šaponjić kaže da se na putevima Hrvatske već mogu videti kolone automobila iz svih delova ove zemlje koji dolaze u Knin, kako bi prisustvovali slavlju.

Zoran Šaponjić
foto: Kurir televizija

- Iz svih delova Hrvatske dolaze domobranitelji, već sada se mogu videti automobili iz svih delova Hrvatske. Na sve strane su iskićenje "šahovnice", Knin se sprema za proslavu, branitelji su u kafićima i spremaju se za večerašnju proslavu - izveštava Zoran i dodaje da će se u ovom gradu sutra biti organizovana velika proslava.

- Sutra će ovde biti predsednik Hrvatske, biće slavljenička atmosfera u Kninu. Retki Srbi koji su ostali na ovim prostorima i dalje pamte izbegličke kolone i i dan danas se sećaju onih koji su poginuli i kojih više nema.

- Sutra će na Kninskoj tvrđavi biti proslava, a predsednik Hrvatske uiručiće ordene zaslužnima za Oluju, a zastavu bi trebalo da podigne tekvondistkinja Jelić, koja je nedavno izjavila da bi posle osvojene medelje njen doček volela da se poklopi sa proslavom "Oluje" - navodi Zoran.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:11

JOVAN VUČENIĆ JE HEROJ OLUJE: Od bombi i hrvatske agresije, na traktoru spasao 27 duša, dete od dve i starca od 80 godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track