BRAT I SESTRA NESTALI U NIŠU PRONAĐENI BEZ POVREDA: Dobro su, brigu o njima preuzeo Centar za socijalni rad u Beogradu
Foto: Ana Paunković, privatna arhiva

protiv majke krivična prijava

BRAT I SESTRA NESTALI U NIŠU PRONAĐENI BEZ POVREDA: Dobro su, brigu o njima preuzeo Centar za socijalni rad u Beogradu

Društvo -

Brat (5) i sestra (9) iz Srbobrana, koji su nestali 2. avgusta u Nišu i za kojima se do noćas tragalo kada su pronađeni kod rođaka u Beogradu, dobro su, a Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, preduzima sve mere kako bi se deca adekvatno zbrinula.

Brigu o deci preuzeo je Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, a protiv majke će policija podneti krivičnu prijavu.

- Deca, brat i sestra, čiji je nestanak prijavljen u Nišu, a koja su pronađena sinoć u Beogradu, dobrog su zdravstvenog stanja i stručni radnici Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom, procedurama i aktuelnom situacijom kako bi ih adekvatno zbrinuli - rečeno je u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu.

Beogradska i niška policija pronašle su sinoć devetogodišnju devojčicu i petogodišnjeg dečaka čiji je nestanak prijavljen 2. avgusta ove godine u večernjim časovima.

- Deca su pronađena u Beogradu bez povreda. Policija u Nišu će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv dvadesetosmogodišnje majke dece podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica. Ona se sumnjiči da je zanemarivala potrebe svoje dvoje dece kao i da nije vodila računa o deci koja su se iz kuće udaljila u jutarnjim časovima, a ona je njihov nestanak prijavila tek u večernjim, saopštila je policija.

(Kurir.rs/M.S./Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track