NA KOPAONIKU VEĆ DVA DANA NEMA VODE: Turisti ogorčeni, ne možemo ni u wc, ni da se okupamo!
Foto: Shutterstock

Nehumano

NA KOPAONIKU VEĆ DVA DANA NEMA VODE: Turisti ogorčeni, ne možemo ni u wc, ni da se okupamo!

Društvo -

Turistima koji borave na poznatoj srpskoj planini preseo odmor!

Ceo Kopaonik dva dana je bez vode! Ogorčeni turisti sa ove planine javili su se Kuriru jer od četvrtka ujutru nemaju vodu. Predrag B. (44), sagovornik Kurira rekao je da je tamo sa suprugom i decom starom devet i 10 godina.

- Dva dana smo bez vode. Imamo uredne ponude za organizovane šetnje, ali posle njih ne možemo ni da se istuširamo! Dakle, platili smo aranžmane za odmor i opuštanje, a sada ne možemo ni da se okupamo!

Inače, JKP "Raška" najavio je da će zbog radova na magistralnom cevovodu, Kopaonik od 5.8.2021. godine imati prekid u vodosnabdevanju.

- Tokom radova cisterna sa vodom će biti postavljena kod Konaka, a po potrebi će se premeštati i na druge lokacije. Normalizacija se očekuje 6.8.2021. godine - napisano je u saopštenju.

Ogorčeni sagovornik Kurira navodi da je turisti od cisterne nemaju ništa.

- Šta da radim sa cisternom? Da nađem kofu? Odakle mi? Da je punim vodom da bismo mogli da se okupamo, a platili smo odmor? - pita se ogorčeni Predrag B.

Sagovornik Kurira tvrdi da su turisti nezvanično saznali da je razlog gašenja vode to što se neki investitor priključuje na cevovod. Upravo to pitanje postavili smo JKP "Raška".

Oni su nam odgovorili da se radi o rekonstrukciji dela mreže zbog izgradnje novog hotela na Kopaoniku.

- Obustava vode je blagovremeno najavljena, a cisterna sa vodom je prisutna non - stop na terenu. U toku dana doći ce do stabilizacije u snabdevanju - napisali su oni u odgovoru Kuriru.

Takođe, kontaktirali smo i Turističku organizaciju Raška i Turističku organizaciju Kopaonik sa pitanjima da li su o ovome obavestili hotelijere i turiste, ali ni od njih nismo dobili odgovor.

Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track