01:49

Jonev upozorava roditelje da ne kače golišave snimke dece sa plaže, postaće predmet TRGOVINE među PREDATORIMA

KURIR TELEVIZIJA

SLUČAJ ARMAGEDON: Jonev upozorava roditelje da ne kače golišave snimke dece sa plaže, postaće predmet TRGOVINE među PREDATORIMA

Društvo -

Povodom nastavka policijske akcije "Armagedon" u okviru koje je uhapšeno deset muškaraca starih između 28 i 69 godina iz različitih delova Srbije, zbog sumnje da su maloletnici (15) slali pornografske slike i snimke i terali je da im šalje svoje eksplicitne fotografije, dok je njen otac navodno posredovao, u emisiji Kurir televizije oglasila se edukator za bezbednost dece na internetu Katarina Jonev.

Ona je najglasila da je podvođenje sopstvene ćerke, za šta se sumnjiči jedan od uhapšenih muškaraca, sramno i užasno.

"Kada je izašla vest u okviru akcije Armagedon, svu smo se zapitali kako je moguće da su muškarci različitog doba i iz različitih gradova, njih desetorica, targetirali samo jednu devojčicu od 15 godina. Kada sam čitala komentare čitalaca na različitim sajtovima, videla sam da je dovedena u pitanje verodostojnost te informacije", izjavila je Jonev.

Prema njenim rečima, internet je doneo ozbiljne opasnosti kada su u pitanju deca i mladi.

"Roditelji najviše i strahuje da će njihovo dete, tinejdžerku ili tinejdžera kontaktirati predator i pedofil, koji će imati za cilj da na kraju zavaravanja i duge komunikacije od nekoliko meseci, sa skrivenih profila da se teško može provaliti da je predator, a kada dođe do faze slanja fotografija, to je već znak da je sve otišlo predaleko", objasnila je ona i apelovala na roditelje da obave razgovor sa decom i da staro pravilo da se ne priča sa nepoznatima na ulici, treba da se primeni i na virtuelan svet, jer nikada ne znate ko je sa druge strane.

Edukator je upozorila i da se uzdrže od kačenja fotografija nage dece sa bazena, mora, plaže, jer one, osim što treba da zadovolje bolesnu potrebu pedofila, mogu i da završe na predatorskim sajtovima, gde se njima trguje za 10, 20 centi.

"Što su brutalnije fotografije i snimci, ylostavljanje beba i mla]e dece, ti snimci su skuplji", upozorila je ona.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:23

ZBOG LAJKOVA RODITELJI IZLAŽU DECU UŽASNOJ OPASNOSTI! Manijaci skrinšotuju gole slike dece i PRODAJU pedofilima za mizaran novac!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track