02:50

NJEN OSMEH SVE GOVORI POSLE OPERACIJE NA TAJLANDU I REHABILITACIJE

KURIR TELEVIZIJA

NJEN OSMEH SVE GOVORI POSLE OPERACIJE NA TAJLANDU I REHABILITACIJE! Andrea uz pomoć APARATA u kičmi napokon korača ka ćerkama

Društvo -

Subotičanka Andrea Mudrić, za čiju operaciju kičme na Tajlandu je Srbija sakupljala novčana sredstva - vratila se u svoj rodni grad. Sa osmehom na licu, nakon uspešnog operacionog zahvata i rehabilitacije, ova mlada žena sada drugim očima gleda na sebe i svoju budućnost jer sada napokon može da pomera prst na nozi, noge, može da stane na njih, da zakorači ka svojim ćerkama...

Za devojku koja je pre šest godina povređena na motoru, nova prilika je kao san na javi.

Andrea Mudrić
foto: Kurir Tv

"Kao druga osoba sam. Osećaj je nevervatan. Kad se ukjljuči aparat, oseća se neko strujanje u nogama, stvarno imaš osećaj da stojiš. Zaplakala sam kad sam samo palac pomerila", navodi hrabra devojka.

Andrei je, da podsetimo, u bolnici na Tajlandu, u kičmeni kanal ugrađen aparat koji prenosi impulse na povređeni deo kičme i tako omogućava pokretanje donjeg dela tela koji posle saobraćajne nesreće nije mogla da pomera od grudi nadole. Podršku joj je pored porodice i brojnih ljudi koji su pomagali u prikupljanju sredstva za operaciju, pružala i njena fizioterapeutkinja Helena Hrček.

Andrea Mudrić
foto: Kurir Tv

"To su operacije novije generacije, to je nešto sasvim izvanredno, operacija koja se radi samo na dva mesta u svetu, u Bangkoku i Meksiku. Andrea je izuzetno jaka i snažna osoba, nikada ne odustaje, svaki dan vežbamo tri sata", ispričala je Helena uz koju će Andrea vežbati narednih godinu dana, što će joj odrediti i stepen pokretljivosti u budućnosti.

Andrea Mudrić
foto: Kurir Tv

(Kurir.rs)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track