GRAND LAŽOVI! Uhvaćeni u UTAJI POREZA, a još tvrde da pevači volontiraju u žiriju, ŠOLAK I POPOVIĆ se kriju iza šturog saopštenja
Visoki honorari Žiri „Zvezda Granda“, Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, screenshot

VELIKA PREVARA

GRAND LAŽOVI! Uhvaćeni u UTAJI POREZA, a još tvrde da pevači volontiraju u žiriju, ŠOLAK I POPOVIĆ se kriju iza šturog saopštenja

Društvo -

I pored toga što je Kurir otkrio šemu po kojoj „Grand produkcija“ izbegava plaćanje poreza, što su dve osobe imenom to i potvrdile, iz ove firme navode da ne postoje nikakvi fiktivni ugovori i da je žiriju reklama to što sede u tom takmičenju

I pored toga što im je šema za izbegavanje plaćanja poreza razotkrivena, a dve osobe imenom i prezimenom sve to i potvrdile, „Grand produkcija“, koja je deo „Junajted medije“ Dragana Šolaka, uporno tvrdi da posluje u skladu sa zakonom. Kurir je otkrio da „Grand“ članovima žirija „Zvezda Granda“ preko fiktivnih ugovora isplaćuje 500 ili 1.000 evra po emisiji, a ostatak novca - hiljade evra, daje na ruke, čime se zaobilazi poreski sistem i nanosi šteta državnoj kasi.

Uprkos brojnim dokazima i svedočenju učesnika, iz ove produkcije juče ponavljaju svoju staru priču da nema nikakvih ugovora za pomenuti šou, da muzičke zvezde volontiraju kod njih, a da je korist takvog aranžmana što se pojavljuju u najgledanijoj emisiji. Da stvar bude još apsurdnija, svi pravi akteri ove afere - Dragan Šolak, generalna izvršna direktorka „Junajted medije“ Aleksandra Subotić, kao i bivši direktor „Granda“ Saša Popović sakrili su se iza šturog saopštenja pres-službe „Grand produkcije“.

Viktor Živojinović, Firma, Brena, Grand Produkcija, Boba, Volontiranje, Saša Popovič, Studiranje, Be
foto: Stefan Jokić

Vrte staru priču

- Apsolutna je neistina da „Grand produkcija“ ima fiktivne ugovore sa članovima žirija „Zvezda Granda“! Takođe, istini ne odgovaraju i natpisi da bilo ko od naših renomiranih muzičkih sudija dobija, kako se to u medijima navodi - pare na ruke. Stolica u kojoj sedi svaki član žirija ponaosob je dobrovoljna, ne košta ništa, a opet vredi mnogo, jer je reč o ubedljivo najgledanijoj emisiji u regionu. Ubedljivo najgledanijoj, pa samim tim učešće u njoj donosi svima benefite! Ozbiljnost naše produkcije vidi se i u tome što besprekorno i po zakonu poslujemo još od 1998, tako da su natpisi o izbegavanju plaćanja poreza dovođenje javnosti u zabludu - odgovorili su Kuriru iz pres-službe „Granda“.

Međutim, samo nekoliko dana ranije je naš izvor iz žirija „Zvezda Granda“ rekao da je sve što smo otkrili tačno.

- To se sve na ruke isplaćuje, muljaju sve. Vaš tekst o povišicama je tačan u mom slučaju, a koliko znam, i za ostale članove. Jedino mislim da Karleuša ima veći honorar, ali ne mogu da tvrdim - naveo je naš izvor.

Saša Popović, Jelena Karleuša
foto: Kurir

Da je Kurir u pravu, juče je indirektno potvrdio i član žirija Đorđe David. Na pitanje o zaradama, ovaj roker je rekao da smo u njegovom slučaju naveli abnormalnu sumu, ne demantujući vest da ne dobija novac. Ostali članovi žirija nisu bili raspoloženi za priču o ovoj temi ili nisu odgovarali na naše pozive.

I Saša priznao

A i sam Popović je, podsetimo, pre dve godine u emisiji rekao da Jelena Karleuša ne sedi u žiriju za džabe, te da je za to odlično plaćena.

Zarade članova žirija pomenutog takmičenja po emisiji su ogromne: Dragan Stojković Bosanac - 2.000 evra, Đorđe David - 3.000 evra, Violeta Viki Miljković i Ana Bekuta po 2.500 evra, Marija Šerifović - 4.500 evra, dok Jelena Karleuša po svakoj emisiji zaradi čak 6.000 evra. Kako u jednoj sezoni ima 40 emisija ovog takmičenja, prostom računicom dođe se do toga da Stojković zaradi godišnje 80.000 evra, Miljkovićeva i Bekuta po 100.000 evra, Đorđe David 120.000 evra, Šefirović 180.000 evra, a Karleuša 240.000 evra. Pošto čelnici „Granda“ prave sa njima fiktivne ugovore na zanemarljive iznose (zanemarljive u odnosu na njihovu stvarnu zaradu), na 500 ili 1.000 evra po emisiji, a izbegavaju oporezivanje hiljada, pa i stotina hiljada evra godišnje, što je slučaj kod Karleuše, jasne su razmere gubitka koji se nanosi državi.

Da je sve tačno, potvrdio je i bivši član žirija Aca Lukas, koji je rekao da je video da Popović daje keš, dok je producent Saša Mirković otkrio da Šerifovićka dobija novac na ruke.

SAOPŠTENJEM UVREDILI PEVAČE

Članove žirija sveli na jadne zvezdice

„Grand produkcija“ je saopštenjem članove žirija svela na jadne zvezdice koje volontiraju za promociju. Po tome kako su sročili objavu, ispada da je članovima žirija isplativo da izgube ceo dan ocenjujući mlade nade, i to potpuno besplatno, jer, eto, deo su najgledanije emisije. „Grand“ o svom žiriju govori kao o početnicima kojima je potreban marketing, a ne da je reč o velikim imenima domaće estrade.

Ekipa Kurira

štampano izdanje 18.8.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTI POKLON UZ KURIR - SPECIJAL NEKRETNINE SASOMANGE.RS! U sredu, 18. avgusta, na svim prodajnim mestima

Sutra uz dnevne novine Kurir na poklon dobijate SPECIJAL NEKRETNINE SASOMANGE.RS!

Čekaju vas oglasi za kupovinu, prodaju i izdavanje svih nekretnina u Beogradu i Novom Sadu. Izdvojili smo najbolje iz ponude, a pokazaćemo vam i kako da svoj dom učinite luksuznim u tri koraka. Saznaćete koji su najpopularniji krajevi za život u Novom Sadu, šta treba da znate pri kupovini prvog stana i kako da uredite svoju baštu i dom.

Sasomange je onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija.

Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

Sasomange
foto: Kurir

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track