01:50

DECA OD 5 GODINA KORISTE TIK TOK

KURIR TELEVIZIJA

SKANDAL! DECA OD 5 GODINA KORISTE TIK TOK: Psiholozi uvereni da zbog usamljenosti završavaju na društvenim mrežama

Društvo -

Najpopularnija aplikacija Tik Tok je u poslednjih šest meseci skinuta preko milijardu puta, a uznemirujuće je što omiljenu društvenu mrežu tinejdžera počinju da koriste sve mlađi, pa čak i deca od pet godina.

Ovo posebno brine roditelje zbog brojnih opasnosti i izazova kojima se mladi odaju - od zadatka da za tri minuta pojedu teglu eurokrema do poziva za ubistvo i samoubistvo.

Dečji psiholog Branka Tišma kaže da je ovo pokazatelj o količini usamljenosti dece.

"Da svi mi imamo dobar međusobni odnos, ne bi dolazili u opasnu situaciju. Zbog toga je moj savet i stav da se što više razgovara sa decom", navodi ona i dodaje da bi roditelji mogli i da svakodnevno osmišljavaju zajedničke izazove u realnom prostoru i vremenu koji neće biti nalik onima na internetu.

Problem sa Tik Tokom, kako kaže Nemanja Cvetković, stručnjak za IT i društvene mreže, leži u tome što je isključivo koncipirana kao video format, pa kontrola ne pomaže mnogo.

"Jako je teško da mi ispratimo šta to deca gledaju zato što se na osnovnom page-u menjaju stvari čak i od onih ljudi koje niste zapratili na toj platformi", rekao je Cvetković.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:23

ZBOG LAJKOVA RODITELJI IZLAŽU DECU UŽASNOJ OPASNOSTI! Manijaci skrinšotuju gole slike dece i PRODAJU pedofilima za mizaran novac!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track