Stigli turisti iz Hurgade, snalazili se za vodu i hranu

Stigli turisti iz Hurgade, snalazili se za vodu i hranu

Društvo -
Vidno nezadovoljni, oni su ispričali novinarima da su neki od njih bili izbaceni iz hotelskih soba, a da su čekajući avionski prevoz za Beograd, morali da se sami snađu za hranu i vodu.

BEOGRAD - Grupa srpskih turista iz Hurgade, kojima je bio uskraćen avioprevoz u Egiptu, doputovala je večeras oko 20 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Avionom "Jata" stiglo je ukupno 137 putnika, koji zbog neizmirenih obaveza agencije "Triniti travel" prema egipatskom avioprevozniku, nisu mogli da se sa letovnja vrate u Srbiju.

Vidno nezadovoljni, oni su ispričali novinarima da su neki od njih bili izbaceni iz hotelskih soba, a da su čekajući avionski prevoz za Beograd, morali da se sami snađu za hranu i vodu. Naše turiste iz Hurgade, među kojima je bilo dosta male dece, na aerodromu su dočekali članovi porodice i prijatelji.

Vlada Srbije izdvojila je sredstva za bezbedan povratak naših državljana iz Hurgade, a na vanrednoj sednici zadužila je Ministarstvo spoljnih poslova da organizuje njihov povratak. U međuvremenu, lišen je slobode vlasnik agencije "Triniti" pod sumnjom da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je deo novca od uplaćenih turističkih aranžmana zadržavao za sebe, a reč je o iznosima od 50.000 do 150.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track