02:17

DECI JE POTREBNA ŠKOLSKA KLUPA! Psiholog savetuje roditelje pred PRVI SEPTEMBAR

KURIR TELEVIZIJA

DECI JE POTREBNA ŠKOLSKA KLUPA! Psiholog savtuje roditelje pred PRVI SEPTEMBAR

Društvo -

Prvi septembar se opasno približio zbog čega su roditelji postali uznemireni i tenzični, što deci dodatno otežava polazak u školu, za Puls Srbije na Kurir televizije ocenjuje dečji psiholog Branka Tišma.

Jedno je sigurno, kaže ona, da je za učenike najbolje da su u školskim klupama.

"Kad imate onlajn nastavu, gube se neke granice. Deca gube kontakt s vremenom. Ono što im je potrebno je vremenska struktura i organizacija kad se šta dešava, kad idu u školu, uče,kad se bave slobodnim aktivnostima. Kad su roditelji i deca kod kuće, izbrka se vreme i ne zna se kad ko radi svoju obavezu, a kad je prekid rada", kaže ona.

Savet roditeljima je, kako kaže Tišma, da ih osamostale i da imaju poverenja u njih.

"Ne treba odrađivati umesto dece. Treba ih pustiti da nauče, zatim ih podržati, postavljati pitanja, razgovarati sa njima, a ne sedetiti i učiti sa njima. Ne treba ih učiti kako da uče, to je posao nekih drugih", objasnila je psiholog. Deca su disciplinovanija nego mi, samo je potrebno napraviti vremensku i organizacionu strukturu, objasniti im i poštovati obaveze kako bi im dali primer, dala je ona ona odgovor na pitanje kako deca doživljavaju pandemiju i da li su svesni i poštuju li mere. (Kurir.rs)

Bonus video:

01:50

DECA OD 5 GODINA KORISTE TIK TOK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track