SKUPŠTINA BEOGRADA O SPOMENICIMA DUŠKU RADOVIĆU I MIHAJLU PUPINU: Evo šta će sve biti na dnevnom redu
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

odbornici će odlučivati u ponedeljak

SKUPŠTINA BEOGRADA O SPOMENICIMA DUŠKU RADOVIĆU I MIHAJLU PUPINU: Evo šta će sve biti na dnevnom redu

Društvo -

Odbornici u Skupštini Beograda odlučivaće u ponedeljak o podizanju spomenika Dušku Radoviću, o izmeni Odluke o podizanju spomenika naučniku Mihajlu Pupinu, kao i spomenika poginulim borcima u ratovima od 1991. do 1999. godine i umrlim ratnim vojnim invalidima, saopšteno je danas.

Kako se navodi, na dnevnom redu sednice biće i Predlog odluke o podizanju spomenika "Alaski krst", Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji opštine Voždovac, Predlog odluke o dodeli naziva skvera na teritoriji opštine Vračar - skver Milene i Gage, Predlog odluke o dodeli naziva parka na teritoriji opštine Vračar - park Mike Oklopa, Predlog odluke o dodeli naziva prolaza na teritoriji opštine Zemun - prolaz (stepenište) Miodraga Dabižića.

Odbornici će na sednici u centru "Sava" odlučivati o Predlogu zaključka o ispravci Odluke o završnom računu Grada Beograda za 2020. godinu, Predlog odluke o dopuni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad Beograd i Izveštaj o napretku sprovodjenja Programa zaštite životne sredine za period od 2016. do 2020. godine.

Pred odbornicima biće i izmena i dopuna Odluke o taksi prevozu, odluka o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi na teritoriji grada, kao i strategija razvoja javnog linijskog prevoza putnika u Beogradu za period do 2033. godine.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track