09:47

TRPELA PSIHIČKU TORTURU, PA ZAMALO ZAVRŠILA U PRITVORU

KURIR TELEVIZIJA

TRPELA PSIHIČKU TORTURU, PA ZAMALO ZAVRŠILA U PRITVORU! Prijavila muža nasilnika: Kosti su mi se sledile zbog tog MOĆNIKA

Društvo -

Mlada žena je prebijena motkom sa ekserima, odsečeno joj je uvo i potpuno naga "bačena" je pored kontejnera. Ovo zverstvo u Zablaći kod Čačka počinio je njen suprug G. V. (30), a danas je ovim povodom u Pulsu Srbije na Kurir televiziji gostovala još jedna žrtva nasilja, 24-godišnja Mirjana Rutonjić iz Šapca.

Umesto da je sistem zavede kao žrtvu porodičnog nasilja, ona je umalo završila u zatvoru, a njena beba u tuđim rukama.

Mirjana Rutonjić
foto: Kurir TV

"Imam bebu od devet meseci sa svojim vanbračnim suprugom od kog sam doživljavala psihičku torturu, od koje ne ostaju modrice na telu, ali ostaju modrice na duši i u mom umu. On je vršio verbalnu torturu ćutanjem, ima poremećaj ličnosti zbog koga ne treba da završi u zatvoru, već kod psihijatra", kaže ova devojka koja tvrdi da su posledice po njeno zdravlje već sada nemerljive.

Kako dodaje, nije imala nikakvu zaštitu, nije mogla da očekuje pomoć od roditelja, državnih institucija i Sigurne kuće.

"Sve te institucije su reagovale kako bi im on rekao da postupaju, jer je moćan, ima novca i uticaja u sredini u kojoj živi. Znala sam da policija neće učiniti ništa, Centar za socijalni rad neće učiniti ništa, zvala sam i Sigurnu kuću koja mni je predložila da se sakrijem sa bebom kod njih, što nije bila opcija u tom trenutku. Provela sam noć u pritvoru, zabranjen mi je prilazak bebi na 30 dana, što je odredio korumpirani policijski službenik", navodi ona i dodaje da je važno da žrtve progovore i podele svoju priču sa ostalim ženama.

Hajrija Ramadani
foto: Kurir TV

Hajrija Ramadani, osnivač Udruženja žrtava nasilja “Haj’r” koje pomaže žrtvama u oporavku i uključivanju u normalan život, kaže da žene ne treba da dozvole da budu žrtve. "Uradite pravu stvar, nađite način da pobegnete i izađete iz toga. Ima ljudi koji će izaći u susret. Žrtve ne treba da bude sramota, institucije su malo slabe, ali je stigla prva osuda doživotnog zatvora. Nema više šale, sudovi će da rade i osuđuju na doživotnu kaznu izdržavanja kazne", ispričala je Hajrija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track