SASLUŠANA UČITELJICA ADELA U NOVOM PAZARU U pratnji supruga i brata izašla iz policije, deci na času pustila bošnjačku himnu
Foto: Printscreen

novi pazar

SASLUŠANA UČITELJICA ADELA U NOVOM PAZARU U pratnji supruga i brata izašla iz policije, deci na času pustila bošnjačku himnu

Društvo -

Deci na prvom času 1. septembra umesto državne pustila bošnjačku himnu Ja sin sam tvoj

BEOGRAD - Učiteljica Adela Karaahmetović Melajac jutros je oko 10 časova ušla u policijsku stanicu u Novom Pazaru. Navodno Prema nezvaničnim informacijama, ona je bila privedena.

Istovremeno, pred policijsku stanicu došao je i lider bošnjačke SDA Sulejman Ugljanin uz manju grupu istomišljenika.

Posle više više od sat vremena, koliko je trajalo davanje izjave, učiteljica Karaahmetović Melajac je u društvu supruga, brata i Ugljanina napustila prostorije Policijske uprave u Novom Pazaru.

Inače, upravna inspekcija Ministarstva državne uprave i prosvetna inspekcija Ministarstva prosvete obavile su vanredni nadzor u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru povodom ovog slučaja.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook/Sandžaknews

Prva inspekcija utvrđuje da li su povređeni državni simboli, a druga da li je bilo povrede radne discipline odnosno da li su se direktor i učiteljica oglušili o instrukcije ministra prosvete za početak školske godine.

Podsetimo, učiteljica u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" Adela Karaahmetović Melajac na prvom času 1. septembra umesto zvanične državne himne "Bože pravde" đacima je pustila takozvanu himnu Bošnjaka "Ja sin sam tvoj". Pritom je učionica bila ukrašena belim i zelenim balonima sa natpisom "Bosanski jer sam Bošnjak" dok su đaci pevali sa rukom na srcu.

Karaahmetović Melajac se potom skandaloznim potezom pohvalila i na svom profilu na društvenim mrežama. Pesmu "Ja sin sam tvoj" inače je Bošnjačko nacionalno vijeće proglasilo za takozvanu himnu Bošnjaka. Lideri te stranke poznati su po separatističkim idejama.

Kurir.rs/Indeksonline.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track