Najnovije vesti

DR TIODOROVIĆ RAZOČARAN, NIJE MU JASNO ZAŠTO: Nema raspoloženja u narodu za odgovornije ponašanje! Prognozirao ove kovid brojke
Foto: Aleksandar Jovanović, Tamara Trajković

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa

DR TIODOROVIĆ RAZOČARAN, NIJE MU JASNO ZAŠTO: Nema raspoloženja u narodu za odgovornije ponašanje! Prognozirao ove kovid brojke

Društvo
07:56h

Diže se galama oko škola, a nisu škole i deca toliki problem, kao što su ova okupljanja i nepoštovanje mera, smatra epidemiolog

BEOGRAD - Epidemiolog i član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da u narodu ne postoji raspoloženje za odgovornije ponašanje, ali ni za kontrolu mera.

"S druge strane, diže se galama oko škola, a nisu škole i deca toliki problem, kao što su ova okupljanja i nepoštovanje mera", rekao je Tiodorović za Blic.

Prema njegovim rečima, broj zaraženih nastaviće da raste i doći će i do 7.000 novoinficiranih na dnevnom nivou, zbog čega Srbiju mnoge zemlje skidaju sa zelene liste za putovanja.

"Sada su nas i Nemci skinuli sa liste, za njih smo rizična zemlja, Kipar je počeo pre nekoliko dana, a sve zbog ovih podataka. Trebalo je narod ranije da shvati u kakvoj se situaciji nalazimo", ocenio je Tiodorović.

On je dodao i da u gradovima poput Novog Pazara, Tutina i Kragujevca situacija sa pandemijom prelazi iz nepovoljne u vanrednu situaciju.

"Kragujevac je već sada tražio saglasnost da je uvede, a ovi drugi ne žele. Oni se i dalje ponašaju opušteno, iako im je puna bolnica u Novom Pazaru", istakao je Tiodorović.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track