SVAKA ČAST, MOMCI, TAKO TREBA! Srpski telohranitelji na Sardiniji našli novčanik sa 6.000 evra BOGATO NAGRAĐENI ZA POŠTENJE
Foto: Shutterstock

obraz veći od mišića

SVAKA ČAST, MOMCI, TAKO TREBA! Srpski telohranitelji na Sardiniji našli novčanik sa 6.000 evra BOGATO NAGRAĐENI ZA POŠTENJE

Društvo -

Srpski telohranitelji, koji su se poslom obreli na Sardiniji, čuvenom odredištu svetskih milionera, našli su na šetalištu Porto Červo novčanik sa oko 6.000 evra i 15 kartica i vratili ga vlasniku! Za svoje poštenje bogato su nagrađeni.

Nekoliko naših momaka je 1. septembra u kasnim večernjim satima, posle dnevnih zadataka, krenulo u šetnju pored obale. Jedan od njih je slučajno nagazio na skupoceni novčanik u kojem je bilo oko 6.000 evra i 15 kartica. Nisu oklevali ni sekunde i odmah su krenuli u potragu za vlasnikom. Novčanik su predali lokalnom čuvaru i vlasnik je ubrzo pronađen. Vlasnik je bio oduševljen gestom naših momaka i uzvratio je nagradom. Poželeo je da o ovom činu obavesti lokalne vlasti tako da delo nije prošlo neprimećeno.

Predrag Balcacanović, prvi čovek World Intelligence Association sa sedištem u Beogradu, koji je nosilac instruktorskog crnog pojasa bliskog borenja i samoodbrane sa licencom za rad u više od 30 zemlja, potvrdio je da su pronašli novac.

- Vraćali smo se pred ponoć sa zadatka i prema običaju smo krenuli obalom u šetnju. Goran, Adrijan, Stevan i ja smo sumirali utiske posle dnevnih poslova kad je jedan od momaka u polumraku nagazio na nešto podeblje. Osvetlili smo i ugledali poveći novčanik. Izvadio sam maramicu iz džepa, obavio ga njom i podigao. Pozvali smo kolegu iz lokalnog GPS Sekjuritija i zajedno smo otvorili novčanik tražeći neki lični dokument vlasnika - kaže naš telohranitelj.

Dodaje da je vlasnik brzo nađen.

- Bio je iznenađen, ali veoma zahvalan. Insistirao je da nas nagradi i da o tome obavesti lokalne vlasti čime nam je ukazao čast - navodi Balcacanović.

Srbija i Beograd su u oktobru 2020. dobili priliku da budu sedište Svetske organizacije za bezbednost, a Balcacanović je posle 18 godina bavljenja ovim poslom i 10 godina predsedavanja u Srpskoj asocijaciji telohranitelja dobio čast da ponese titulu direktora.

Angažovanje na Sardiniji je još jedan dokaz da srpski telohranitelji imaju svetski ugled.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja