ARKANA SAM OD PINGVINA PRETVORIO U TIGRA! Urbana legenda voditelj Marko Janković rekao je ŽELJKU U LICE ono što bi RETKO KO SMEO
Arkan je hteo da mu Janković bude direktor radija, Foto: Printscreen, Nemanja Nikolić

ANEGDOTA

ARKANA SAM OD PINGVINA PRETVORIO U TIGRA! Urbana legenda voditelj Marko Janković rekao je ŽELJKU U LICE ono što bi RETKO KO SMEO

Društvo -

Marko Janković za Kurir je ispričao anegdotu sa pokojnim Arkanom

Marko Janković bio je davne 1970. godine jedan od osnivača radija "Studio B". Prvo je bio muzički-saradnik, a potom voditelj-novinar i bavio se isključivo rok muzikom. Vremenomje postaje jedan od najpoznatijih disk-džokeja u Jugoslaviji, uplivao u politiku, a u jednom trenutku čak je radio i za Željka Ražnatovića Arkana.

Marko Janković je za Kurir ispričao anegdotu o Arkanu i radio stanici koju je on držao, a na kojoj je angažovao upravo našeg sagovornika.

- Željko Ražnatović Arkan bio je veliki poštovalac mog rada. Sviđalo mu se to što ja radim. Shvatio sam da je vrlo inteligentan i nimalo naivan, da nije običan kriminalac. Sećam se, pozvao me je i pitao: "Hoćeš li ti, Marko, da budeš direktor mog Radio Pingvina?" Rekao sam da mi je čast. Jednog jutra sam uz kafu morao da mu kažem šta imam. "Željko, kako tako blesavo može da se zove ovaj tvoj radio?! Pingvin, kao neka životinja koja se gega, kako?! Rekao sam da menjamo ime. Pita: "Pa, kako?!" Rekoh: "Tebi bi pristajalo da bude tigar." I tako smo promenili ime u Radio Tigar - ispričao je Janković za Kurir.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track