MEĐU MASONIMA NAJVIŠE IMA LEKARA, EVO ZAŠTO: Otkrivamo ko može ući u ovo tajno društvo i kako se postaje član!
Foto: Shutterstock

otkrivamo

MEĐU MASONIMA NAJVIŠE IMA LEKARA, EVO ZAŠTO: Otkrivamo ko može ući u ovo tajno društvo i kako se postaje član!

Društvo -

Masoni su oduvek privlačili veliku pažnju javnosti, vrlo su u aktivni i u našoj zemlji, a samo Regularna velika loža Srbije (RVLS) broji oko 2.000 članova. Međutim u ovo društvo ulaze samo probrani, a Marko Lopušina, novinar i publicista koji je istraživao njihovo delovanje i napisao dve knjige o njima, objašnjava za Kurir koje je uslove neophodno ispuniti za to.

Marko Lopušina
foto: Privatna Arhiva

- Mason ili templar se, kako navodi Lopušina, postaje na predlog dvojice članova, a o tome odlučuje posebna Komisije za prijem. Selekcija je stroga. Kandidati treba da budu pošteni, ugledni ljudi, vredni, da imaju iza sebe neka dobra dela u poslu kojim se bave. Podrazumeva se da nisu osuđivani - kaže on.

Autor knjige "Tajna društva u Srbiji" kaže i da među masonima najviše ima lekara.

lekari, operaciona sala, operacija
foto: Shutterstock

- Lekarski lobi je vrlo jak, jer lekari leče važne ličnosti i porodice važnih ličnosti u državi. Oni znaju državne tajne i udružuju se... U velikom broju slobodni zidari su i poslovni ljudi, advokati, a onda i političari, a posle njih i umetnici. Templari su, uglavnom, poslovni ljudi. Kada se kaže da je neko ugledan i uspešan u ovom svetu tajnih društava, podrazumeva se i da je imućan - navodi Lopušina.

(Kurir.rs/R. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track