00:20

ZORAN BAKIĆ O KOVID PROPUSNICAMA: Postoje dva motiva za njihovo uvođenje

KURIR TELEVIZIJA

ZORAN BAKIĆ O KOVID PROPUSNICAMA: Postoje dva motiva za njihovo uvođenje! UGOSTITELJI ODUŠEVLJENI

Društvo -

Srbija se priprema za uvođenje kovid sertifikata koji će biti obavezni za ulazak u restorane, kafiće i barove.

Vakcinisani, oni koji su preležali koronu i osobe koje imaju dokaz da nisu zaražene moći će da uđu u ugostiteljske objekte ukoliko država kovid sertifikati budu uvedeni.

Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac navodi da je uloga kovid propusnica da zaštite sva nevakcinisana lica kod većih okupljanja, a sa druge strane će biti motiv da se vakcinišu.

“Naravno da ja kao zdravstveni radnik želim i mišljenja sam da kovid propusnice treba da se uvedu u svim prostorima gde boravi puno ljudi, ali moramo uzeti u obzir i ustavna prava građana”, naveo je on.

Ugostitelji, posebno vlasnici noćnih klubova i barova, pozdravljaju ovu inicijativu, jer, kažu, samo tako će vrata njihovih lokala i dalje moći da budu otvorena. Miša Relić iz Udruženja noćnih barova i klubova ocenio je da njihov posao podrazumeva da gosti treba da budu prisutni od 11h do tri ujutru.

"Jedini način da funkcionišemo jeste da se uvedu ti kovid sertifikati i tako je u većini evropskih zemalja i ne vidim zašto bi se Srbija izdvajala po tom pitanju. Mi ovde razmišljamo o preživljavanju, o nekoj budućnosti, o opciji kako opstati. Ja drugo rešenje ne vidim”

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:13

KON: Kovid propusnice su PROTIVUSTAVNE, tu su pravnici, mi smo učinili sve što je do nas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track