Najnovije vesti

POSLE PISANJA KURIRA ŠKOLA RODITELJIMA VRAĆA NOVAC: Učiteljima koji su deci prodavali kontrolne sledi disciplinski postupak!
Foto: Profimedia

pobeda

POSLE PISANJA KURIRA ŠKOLA RODITELJIMA VRAĆA NOVAC: Učiteljima koji su deci prodavali kontrolne sledi disciplinski postupak!

Društvo

Marijana Stefanović, direktorka OŠ "Branislav Nušić" iz Beograda, nakon pisanja Kurira, pokrenula je disciplinski postupak protiv četiri učitelja četvrtog razreda te škole, jer su učenicima, za iznos od 1.650 dinara, prodavali udžbenike koje su zapravo dodatni materijal za nastavnike.

- Otkrila sam da je sporna "Mudrica" dodatni materijal za nastavnike, a ne za učenike i da učitelji uopšte nisu imali pravo da to distribuiraju učenicima. U skladu sa tim, protiv učitelja će biti pokrenut disciplinski postupak, a roditeljima koji su kupili udžbenik će biti vraćen novac - kaže direktorka Stefanović za Kurir.

škola, učenici, đaci
foto: Zorana Jevtić

Direktorka Marijana Stefanović kaže i da u ovom trenutku ne može da kaže koje sankcije bi mogli da snose učitelji koji su nedozvoljeno distribuirali ovaj udžbenik, kao ni koji su njihovi interesi bili da to urade.

- Moram se konsultovati sa pravnom službom oko sankcija. U ovom trenutku ne znam koje će biti, ali će učitelji u svakom slučaju imati određene sankcije zato što su materijal namenjen nastavnicima prodavali učenicima. Ne znam koji bi interes mogli da imaju. Sami su bili u dogovoru sa tom izdavačkom kućom, ja u to nisam ulazila i u ovom trenutku nemam podatke - navodi Stefanovićeva.

Podsetimo, roditelji učenika nižih razreda OŠ "Branislav Nušić" iz Beograda ostali su u šoku kada su prošle nedelje na roditeljskoj Vajber grupi dobili poruku od učiteljica da je, pored redovnih udžbenika koje su već platili, potrebno da izdvoje još 1.650 dinara za komplet zbirki "Mudrica", u kojima se nalaze i kontrolne vežbe iz srpskog jezika, matematike i prirode i društva.

Oni su se pitali zbog čega učitelji ne mogu sami da smišljaju kontrolne zadatke, a sporno im je bilo i to što je jedan od učitelja, u poruci poslatoj na roditeljsku vajber grupu, tražio da mu se novac preda direktno na ruke.

(Kurir.rs/R. K.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track