Najnovije vesti

KARDILOG IZNEO ZAPANJUJUĆE PODATKE: Sve više TRIDESETOGODIŠNJAKA dobija INFARK, prosto zapanjujuće, ali je među nama!
00:30

KARDILOG IZNEO ZAPANJUJUĆE PODATKE: Sve više TRIDESETOGODIŠNJAKA dobija INFARK, prosto zapanjujuće, ali je među nama!

frapantno

KARDIOLOG IZNEO ZAPANJUJUĆE PODATKE: Sve više 30-godišnjaka dobija INFARKT, prosto zapanjujuće, ali je među nama!

Društvo

Posle godinu i po dana od izbijanja korona virusa, kardiolog iz Kardiološkog centra dr Goran Popović znamo da bolest pogađa ne samo resporatorne organe, već i srce, odnosno da je primarno kardiovaskularna bolest koja napada i krvne sudove.

"Utiče na poremećaj srčanog ritma, može da dovede do virusnog miokarditisa, stvaranja ugrušaka, odnosno trombova u krvnim sudovima, vrlo često dovodi do novoregistrovanog krvnog pritiska, novog fenomena koji do sada nismo znali, a to su potpuno zdravi pacijenti koji tokom ili posle korone dobiju povišen krvni pritisak koji zahteva lečenje", naveo je dr Popović.

Goran Popović
foto: Kurir TV

Trenutna situacija je, kako kaže, takva da najčešće obolevaju mlade osobe, ne samo od korone, pneumonije, već upravo od obolenja srca.

"Od upale srčanog mišića, popriličan je broj i novoregistrovanih pacijenata koji imaju koronarnu bolest, pa čak i infarkt. To se dešava i sobama od 30-ak godina. To je prosto zapanjujuće ali je među nama, da ne bismo svakog dana prebrojavali mrtve, apel je da se vakcinišemo!", upozorio je kariolog Popović.

Od delta spoja korona uglavnom obolevaju nevakcinisani, ali postoji i mogućnost da se revakcinisana osoba zarazi, kaže doktor.

"Iskustvo je pokazalo da takve osobe imaju daleko blažu kliničku sliku i nema smrtnosti", pozvao je kardiolog zato ljude da se vakcinišu jer su vakcine ispitane i provere.

Sagovornik Kurir televizije dodao je da je glupost smatrati da vakcina na bilo koji način doprinosi stvaranju kariovaskularnih oboljenja ili dobijanju kovida.

"Poljuljalo se poverenju u struku i to nije dobro", ocenio je dr Popović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

PORUKA DR MILJKA RISTIĆA NEVAKCINISANIM KOLEGAMA
01:38

PORUKA DR MILJKA RISTIĆA NEVAKCINISANIM KOLEGAMA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja