03:37

REČ PSIHOTERAPEUTA O IZBORU PARTNERA: To je složena stvar! Evo šta vam treba za stabilnu vezu

kurir televizija

REČ PSIHOTERAPEUTA O IZBORU PARTNERA: To je složena stvar! Evo šta vam treba za stabilnu vezu

Društvo -

Tema muško-ženskih odnosa i shvatanja emotivnih i partnerskih veza, uvek intrigiraju i otvaraju neka nova pitanja.

Koliko god se činilo da znamo kako funkcioniše partnerstvo, šta žele muškarci, a šta žele žene, izgleda da nam i dalje mnogo stvari u emotivnom odnosu nije jasno.

psihoterapeut
foto: Kurir televzija

Kako prepoznati pravog partnera i biti siguran da je baš ta osoba za sva vremena, a ne samo još jedna neuspela i propala veza objasnio je psihoterapeut Marko Braković.

- Izbor partnera je jako složena stvar i nijedna numerologija vam to ne može objasniti. Način da imate stabilnu vezu je da pre svega budete emotivno zreli, zatim da znate šta želite i šta ne želite - kaže Marko.

- Najvažnije je da se ljudi edukuju, pre svega da razlikuju šta je ljubav, šta je zaljubljenost i strast - kaže psihoterapeut.

psihoterapeut
foto: Kurir televzija

Važan je narativ iz formativnog perioda, kako smo se kao deca vezivali za roditelje.

- Kada znamo kakva su nam rana vezivanja, afektivna vezanost da li za oca ili za majku, onda ulazak u prvu vezu i ako sve te veze prođemo bez ikakve traume, možemo doći u situaciju da nađemo partnera koji nam odgovara. Pa čak i kad nađemo onog ko nam odgovara ne znači da je to za zauvek. Ne postoji pravi muškarac i prava žena. Postoji pravi muškarac na određeno vreme - kaže Marko Branković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

07:35

KOLIKO ĆE TRAJATI VEZA MILANA MARIĆA I NJEGOVE 19 GODINA STARIJE DEVOJKE: Astrolog ima NEVEROVATNA predviđanja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track