01:05

LJUBAN KARAN: Milo Đukanović i crnogorski klanovi su pušteni niz vodu, Crna Gora neće biti kriminalna država

proširena istraga

LJUBAN KARAN: Milo Đukanović i crnogorski klanovi su pušteni niz vodu, Crna Gora neće biti kriminalna država

Društvo -

Istražitelji iz Grčke i Srbije proveravaju informacije koje ukazuju na to da je jedan od četvorice napadača, koji su u restoranu u Atini u januaru 2020. godine izrešetali vođu škaljarskog klana Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića, Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara! Njegove veze sa klanom Veljka Belivuka biće predmet proširene istrage.

O tome do kakvih saznanja bi ova sitraga mogla da dovede razgovarali smo sa advokatom Ivanom Ninićem i operativcem KOS-a u penziji Lubanom Karanom.

"Ne postupam u predmetu belivuk, pa mi to daje komaditet da komentarišem opšti okvir postupka u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku. Ova dva ubistva, ukoliko se dovedu u vezu sa klanom Veljka Belivuka neće uticati na ovaj postupak i na tok ovog postupka, oni mogu biti predmet novog postupka i nove optužnice", rekao je Ninić i dodao da ćemo to videti u daljem periodu.

Ljuban Karan i Ivan Ninic
foto: Kurir Tv

Važna je pravna i policijska međunarodna saradnja između Srbije i Grčke, jer je javnost tada bila prilično uznemirena jer je reč bila o srpskim državljanima, naglasio je gost Redakcije Kurir televizije.

01:19

IVAN NINIĆ O NOVIM DETALJIMA U PREDMETU BELIVUK: Važna je međunarodna saradnja

"U okviru ove prve istrage najveći broj dokaza je pribavljen zahvaljujući saradnji Srbije i sa francuskim vlastima i međunarodnim službama bezbednosti. Pojedini dokazi uključujući komunikaciju Skaj telefona, pribavljeni su na osnovu odluka francuskih sudova. Bez međunarodne saradnje u oba slučaja teško da može da dođe do nekih rezultata", podvukao je advokat.

Ljuban Karan i Ivan Ninic
foto: Kurir Tv

Karan je dodao da nema sumnju da će se u budućnosti pojaviti nova krivična dela, još ubistava itd.

"Optužnica će se još proširiti ili će se otvoriti neke druge optužnice. Gledati ovu kriminalnu grupu Veljka Belivuka je greška, to je deo kavačkog klana koji je veoma moćan i decenijama opstaje na ovim prostorima. Sada dolazi u pitanje ne samo opstanak ove grupe, nego kompletnog kavačkog klana. U Crnoj Gori se dešavaju neke stvari i čini se da su i Milo Đukanović i kriminalni crnogorski klanovi pušteni niz vodu i da dolazi vreme da Crna Gora prestane da bude država zasnovana na kriminalu", naglasio je Ljuban Karan.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:55

BELIVUK SE UGLEDAO NA ITALIJANSKE MAFIJAŠE IZ NDRANGETE I KAMORE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track