PORODICA ĐOKIĆ IZ ALEKSINCA JOŠ NIJE NAĐENA: U potragu uključen i helikopter, rodbina i komšije strepe
Foto: M.S., Marko Smiljković

najveća misterija u poslednjih nekoliko godina u aleksinačkom kraju

PORODICA ĐOKIĆ IZ ALEKSINCA JOŠ NIJE NAĐENA: U potragu uključen i helikopter, rodbina i komšije strepe

Društvo -

Posle 48 sati od prijave nestanka tročlane porodice Đokić, jutros u 7 časova nam je nezvanično iz policije potvrđeno da još nisu pronađeni Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija iz Aleksinca.

Nestanak ove porodice za sada je najveća misterija u poslednjih nekoliko godina u aleksinačkom kraju, pa se zato prepričavaju razne priče.

Od juče je krenula opsežna potraga policajaca i to ne samo iz Aleksinca nego i iz Niša, a podignut je i helikopter koji bi eventualno uočio automobil marke "folksvagen pasat" koji je nestao između Aleksinca, sela Moravac i Žitkovac.

Aleksinac, nestala porodica, Goran Djokic, Gordana Djokic, Lidija Djokic, Goran
foto: Marko Smiljković

Oni su u nedelju bili kod Goranove majke u poseti da bi iz kuće izašli oko ponoći i uputili se ka Aleksincu. Da bi se došlo do ovog mesta potrebno je proći kroz selo Žitkovac tako da se njihov trag gubi na tom delu puta.

Misterija za Aleksinčane je još veća jer svi tvrde da Goran ne pripada nikakvom kriminalnom miljeu, da je pošten čovek i da on nema dugove ili nešto slično što bi moglo da stavi senku na njegov moralni kredibilitet.

- Ja ga znam još od malena. On je jedno korektno stvorenje, uvek je pomagao ljudima i nema šanse da je imao neke kockarske dugove ili nešto drugo. I njegova žena je fina, uvek se javi. Oni su stalno nedeljom dolazili ovde u Moravac da vide majku. I kola sam videla i u nedelju, ali šta se dogodilo s njima stvarno ne znam - kaže Svetlana Jakupović, komšinica Goranove majke.

Aleksinac, Đokići, Nestala porodica
foto: M.S.

Njihova rođaka Verica Đokić, Goranova snaja rekla je da je nestanak prijavila u sredu kada su im bili nedostupni telefoni i kada menjačnicu koju je držao Dragan niko nije otvorio tri dana, a u šta se i sama uverila.

Aleksinac, rođaka Verica
foto: Marko Smiljković

Ova porodica je viđena na prelasku sela Moravac ka Žitkovacu poslednji put 26. septembra, odnosno bolje rečeno snimljen je njihov auto s jedne autoperionice.

Policija češlja deo između Aleksinca i Moravca

Odredi policije vrše opsežnu potragu za porodicom Đokić. Potraga je locirana od jutros na potezu između Aleksinca i Moravca s posebnim akcentom na most preko Morave. Za sada postoje naznake što su i novi momenti u istrazi da su se neko vreme, nekoliko minuta, zadržali na području sela Moravac.

Zoran Stojković, bivši dugogodišnji radnik menjačnice koju drži nestali Goran Đokić kaže da se vlasnik ove radnje uvek javljao kada je negde išao sa porodicom.

- Molim boga da su svi živi i zdravi. Stvarno se brinem. Zaista sam šokiran da se nešto ovako dogodilo. On je bio u Vrnjačkoj banji sredinom septembra. Tada smo se videli. Kada ode sa ćerkom sa porodicom, javi se. Nije imao motiv da nestane - kaže Stojković.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track