UŽAS! DOM ZA STARE U KOJEM SE ŠTIĆENIK UBIO NEMA DOZVOLU ZA RAD! Inspekcija nekoliko puta donosila rešenje o zabrani rada!
Foto: Printskrin/Facebook

kuća pakla

UŽAS! DOM ZA STARE U KOJEM SE ŠTIĆENIK UBIO NEMA DOZVOLU ZA RAD! Inspekcija nekoliko puta donosila rešenje o zabrani rada!

Društvo -

Dom za stare "Lela i Franc" u Negotinu, gde je u utorak jedan od korisnika (61) izvršio samoubistvo, nema dozvolu za rad, a zbog ilegalnog pružanja usluge domskog smeštaja, inspekcija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nekoliko puta je donosila rešenja o zabrani rada, saznaje Kurir!

Naime, muškarac koji je bio smešten u domu "Lela i Franc", izvršio je samoubistvo u utorak oko 13 časova skokom sa prozora svoje sobe u potkrovlju.

Međutim, u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kažu za Kurir da je "radnja za pružanje usluga smeštaja "Lela i Franc" iz Negotina neregistrovan subjekat, odnosno pruža uslugu domskog smeštaja odraslim i starijima bez dozvole za rad". Ovaj dom, kako navode, nikada nije ni dobio licencu za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

foto: Printskrin/Facebook

- Zbog ilegalnog pružanja usluge domskog smeštaja Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva je u okviru svojih nadležnosti više puta donosilo rešenja o zabrani rada - 2014. godine, dva puta 2016. godine i poslednji put u aprilu ove godine. Podneta je prekršajna prijava, a o ilegalanom radu ovog objekta obaveštene su sve nadležne inspekcijske službe - naveli su u ministarstvu i ukazali da samo nadležni sud može doneti odluku o zabrani obavljanja delatnosti.

U ministarstvu navode da će i, povodom samoubistva u ovom domu, ispitati rad vlasnice, kao i okolnosti ovog smrtnog slučaja.

- Inspektori socijalne zaštite će u okviru svojih nadležnosti ispitati rad preduzetnice Lelice Bunojić i okolnosti smrti korisnika, u saradnji sa drugim nadležnim organima i preduzeti adekvatne mere - naveli su u ministarstvu.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja