UMRO DARKO VUKOBRATOVIĆ: Bio je istaknuti privrednik koji je POMAGAO MNOGE, otišao je prerano (FOTO)
Darko Vukobratović, Foto: Privatna arhiva

POSLEDNJE ZBOGOM

UMRO DARKO VUKOBRATOVIĆ: Bio je istaknuti privrednik koji je POMAGAO MNOGE, otišao je prerano (FOTO)

Društvo -

Vreme i mesto sahrane, kao i datum komemoracije, biće naknadno objavljeni

Darko Vukobratović, istaknuti srpski privrednik, mecena i filantrop, Milanovčanima poznatiji i kao direktor kompanije „Kontago“ u čijem je vlasništvu AD „Rudnik i flotacija Rudnik“ preminuo je juče u 56. godini života.

Važio je za jednog od najuspešnijih domaćih menadžera i investitora, a posebno kao nesebičan donator u gotovo svim društvenim oblastima, od kulture, sporta, medicine, nauke, obrazovanja, medija, do razvoja lokalne infrastrukture, a bavio se i muzičkom produkcijom.

Rođen je 1965. godine u Banjoj Luci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1989. kada počinje da radi u firmi „Marc Rich + Co Ag“, koja se bavila trgovinom berzanskim proizvodima – naftom i derivatima, žitaricama i metalima. Godine 1992. godine prelazi u Skoplje, gde firma otvara predstavništvo i menja ime u „Glencore International AG“, koja postaje najveća firma na svetu za trgovinu ovim proizvodima.

Preduzeće „Contango d.o.o.“ Vukobratović osniva 2003. gde je bio i direktor. „Contango“ 2004. godine kupuje društvenu „Rudnik i Flotaciju“, što se i danas smatra jednom od najuspešnijih velikih privatizacija u Srbiji uopšte. Bio je i član Izvršnog odbora „Nacionalne alijanse za lokalni ekonomsli razvoj“ i vrstan savetnik mnogim uspešnim menadžerima i preduzećima.

Vreme i mesto sahrane, kao i datum komemoracije, biće naknadno objavljeni.

Kurir.rs / GMInfo.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja