Najnovije vesti

POMOZIMO SERGEJU DA POBEDI OPAKU BOLEST: Da se izbori za što kvalitetniji život i srećnije detinjstvo
Foto: Budi Human

potrebni smo svi mi da mu pomognemo

POMOZIMO SERGEJU DA POBEDI OPAKU BOLEST: Da se izbori za što kvalitetniji život i srećnije detinjstvo

Društvo

Dečaku Sergeju Milićeviću (10) neophodna je pomoć kako bi uspeo da pobedi bolest, i izbori se za što kvalitetniji život i srećnije detinjstvo.

Zaposleni i učenici Osnovne škole "Jelena Ćetković" u Beogradu organizuju humanitarnu akciju za pomoć ovom dečaku. Sergej boluje od tumora na mozgu, a prethodnih deset godina se lečio na klinici Acibadem u Istanbulu. Mališan je imao i brojne intervencije: hemoterapiju, zračenje ali i tri operacije.

Ove godine je došlo do recidiva bolesti i potrebe za ponovnom hitnom hiruškom intervencijom. Takođe, kao nastavak lečenja, neophodna je hemoterapija u tabletama koju je utvrdila molekularna analiza tumora. Planirana je višemesečna terapija, dok na mesečnom nivou lekovi koštaju 4.200 evra. Ukupno, Sergeju je za lečenje potrebno 9.600.000.

za Sergeja Milićevića, Sergej Milićević, Budi human
foto: Budi Human

U julu ove godine, Sergej je sa svojim roditeljima otputovao u Istanbul na kontrolni pregled. S obzirom da je čekanje pregleda lekara zahtevalo višečasovni boravak u bolnici, a situacija sa Covid-19 je i u Turskoj vrlo nepovoljna, nažalost i Sergej i njegovi roditelji su se zarazili. Sergej i njegova mama su se oporavili, ali je otac nakon višenedeljnog boravka u bolnici, preminuo u Istanbulu 20.09.2021. godine. Novac koji je porodica prikupljala za Sergejevo lečenje preusmeren je na troškove lečenja kako bi se spasio život Sergejevog oca.

Da bi Sergej pobedio opaku bolest potrebni smo svi mi da mu pomognemo.

Sredstva su mu potrebna za lečenje, operativne zahvate, specijalističke preglede i kontrole, rehabilitacije, hemioterapije, lekove, PCR testove, prevodilačke usluge kao i za putne troškove i smeštaj.

Već tešku situaciju dodatno pogoršava to što je Sergejeva majka, Jasna, diplomirani arhitekta, ali nažalost je nezaposlena jer zbog brige o mlađem sinu nije u mogućnosti da radu.

Pomozimo Sergeju!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1119 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1119 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216645-30

Uplatom na devizni račun: 160600000121706337

IBAN: RS35160600000121706337

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track