LETO U OKTOBRU, DANAS DO 28 STEPENI: RHMZ izdao upozorenje na jake udare vetra, narednih dana na snazi će biti i meteo alarm
Foto: Ana Paunković

vremenska prognoza

LETO U OKTOBRU, DANAS DO 28 STEPENI: RHMZ izdao upozorenje na jake udare vetra, narednih dana na snazi će biti i meteo alarm

Društvo -

U Srbiji će danas ujutru biti vedro i hladno, a tokom dana sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U košavskom području biće vetrovito sa umerenim i jakim, a na jugu Banata povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom.

Jutarnja temperatura kretaće se od jedan na istoku Srbije do 14 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna u većini mesta od 24 do 28, u Negotinskoj Krajini 21 stepen.

U Beogradu će biti sunčano vreme uz umeren, na širem području povremeno i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od osam do 12, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Utorak

Ujutro hladno, po kotlinama i rečnim dolinama zapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. U toku pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i olujni, južnih smerova. Najniža temperatura od 4 do 15, a najviša od 20 do 26 stepeni. Udari vetra jači od 24 m/s.

Sreda

Naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša od 18 do 23 stepena. Udari vetra jači 28 m/s.

upozorenje
foto: RHMZ Printscreen

Četvrtak

Oblačno i hladno, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, na jugu Banata olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 12, najviša od 14 do 18 stepeni.

meteo
foto: Printscreen RHMZ

Inače, u sredu i četvrtak na snazi će biti crveni meteo alarm zbog jakog vetra.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track