STUDENTI MEDICINE PODRŽAVAJU MERE UPRAVE FAKULTETA: To je neophodno kako ne bi ugrozili pacijente na vežbama, ali ni svoje kolege
Foto: Printscreen/Youtube

STUDENTI MEDICINE PODRŽAVAJU MERE UPRAVE FAKULTETA: To je neophodno kako ne bi ugrozili pacijente na vežbama, ali ni svoje kolege

Društvo -

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu oglasili su se povodom epidemioloških mera koje je uvela uprava te ustanove, a koje se odnose na to da nastavu mogu da pohađaju samo oni koji su vakcinisani, preležali koronu ili imaju negativna PCR test.

Neki od protivnika epidemioloških mera najavili su protest ispred Medicinskog fakulteta zbog, kako kažu, uvođenja takozvanih kovid propisnica za prisustvo nastavi.

Međutim, sami studenti medicine u takvim merama ne vide ništa sporno i dodaju da to nisu nikakve kovid propusnice.

Kako je objasnio predsednik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Aleksandar Đurić, studenti apsolutno podržavaju odluku nove uprave o pohađanjiu nastave, jer shvataju da je to neophodno kako ne bi ugrozili pacijente na vežbama, ali ni svoje kolege.

Dodao je da je u ovoj obrazovnoj ustanovi vakcinisano više od 90 odsto studenata pete i šeste godine, a da su se oni koji nisu vakcinisani izjasnili da će se vakcinisati kasnije, jer su preležali koronu.

Podsetimo, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je nedavno da nije tačna informacija da se na Medicinskom fakultetu u Beogradu od studenata traže kovid propusnice, već samo potvrda o tome da nisu zaraženi korona virusom, odnosno da nisu prenosioci virusa.

"Medicinski fakultet nije uveo kovid sertifikate već samo pre ulaska u kliniku treba da se dostavi potvrda da student nije nosilac infekcije, tj. potvrda o vakcinaciji, o preležanoj bolesti, ili da je student negativan na virus. Dakle nema nikakvih kovid propusnica već samo provere", rekla je za RTS Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štava za suzbijanje korona virusa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track