DIREKTOR UKC KRAGUJEVAC ZA KURIR: Beba porodilje koja je umrla od kovida na respiratoru ŽENA NIJE BILA VAKCINISANA
Foto: Tanjug Printscreen

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA ZBOG KOVIDA

DIREKTOR UKC KRAGUJEVAC ZA KURIR: Beba porodilje koja je umrla od kovida na respiratoru ŽENA NIJE BILA VAKCINISANA

Društvo -

Dr Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac, kaže za Kurir da je porodilja (36) iz Vrnjačke Banje, koja jutros preminula od kovida u toj ustanovi, rodila carskim rezom dete u osmom mesecu trudnoće i da je beba sada na respiratoru.

- Trudnica iz Vrnjačke Banje, od 36 godina, koja je bila u osmom mesecu, odnosno u 30. gestacijskoj nedelji, dovezena je kod nas 4. oktobra u vrlo teškom stanju, životno ugrožena, sa saturacijom 75 na protoku kiseoniku. Odmah je urađena medikamentna reanimacija, stavljena je na "haj flou" ventilaciju, konsultovan je ceo stručni tim lekara i porođena i istog dana je porođena carskim rezom dok je bila na respiratoru. Dete je nakon rođenja odmah prebačeno u intenzivnu negu na neonatologiji, gde je intubirano, odnosno stavljeno na respirator jer je hemodinamski nestabilno. Beba je i dalje na respiratoru, sada je malo bolje, na 30 posto kiseonika je - kaže za Kurir dr Milisavljević.

On dodaje da je porodilja i posle carskog reza bila respiratoru, nestabilnih vitalnih parametara, sa lošom saturacijom i lošom gasnom razmenom.

- I nažalost, jutros oko 4 sata je preminula - navodi dr Milisavljević i dodaje da koliko zna nije bila vakcinisana i da joj je to bio drugi porođaj.

Takođe, u UKC Kragujevac je retestirana i potvrđen je kovid.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track