OTAC POZNATOG TV VODITELJA UBIJEN JE NA DANAŠNJI DAN SA TROJICOM KOLEGA: Na zadatak na Baniji i put bez povratka krenuli iz Šapca
Foto: RTS Printscreen

Sećanje na ubijenu novinarsku ekipu iz Šapca

OTAC POZNATOG TV VODITELJA UBIJEN JE NA DANAŠNJI DAN SA TROJICOM KOLEGA: Na zadatak na Baniji i put bez povratka krenuli iz Šapca

Društvo -

Za njihovu smrt još niko nije odgovarao. Mučki iz zasede, sa 200 metaka ispaljenih u automobil u kojem su bili, ubijeni su Zoran Amidžić, Bora Petrović, Dejan Milićević i Sretan Ilić

BEOGRAD - Na današnji dan, pre 30 godina, na novinarskom zadatku na Baniji ubijena je četvoročlana šabačka novinarska ekipa – Zoran Amidžić novinar RTS-a, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio Šapca.

Zoran Amidžić
foto: RTS Printscreen

Za njihovu smrt još niko nije odgovarao. Na spomenik u "novinarskom kvartu sećanja" u Šapcu, kolege iz dopisništva RTS-a i drugih šabačkih redakcija položiće cveće i odati počast nastradaloj novinarskoj ekipi.

Ko ih je ubio i ko su nalogodavci još nije utvrđeno, kome su i zašto bili meta – još nema odgovora.

Zoran Amidžić
foto: RTS Printscreen

Izveštavanje sa banijskog ratišta bio je njihov profesionalni zadatak, a vest koja je 9. oktobra 1991. godine stigla sa Banije potresla je ceo Šabac i javnost.

Mučki iz zasede, sa 200 metaka ispaljenih u automobil u kojem su bili, ubijeni su Zoran Amidžić urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio Šapca.

Podsetimo, pokojni Zoran Amidžić otac je poznatog TV voditelja Ognjena Amidžića.

Ognjen Amidžić
foto: Printscreen/Amidži šou

Ulica iz koje su krenuli na poslednji novinarski put od pre tri godine nosi njihova imena.

Ispred medijske zgrade u "novinarskom kvartu sećanja", spomenik kolegama, koji su bili uzor profesije. Dar investitora Pavlovića mosta gradu, na sećanje na šabačku ekipu RTS-a koja je prva izveštavala o spajanju obala Drine.

Zoran Amidžić
foto: RTS Printscreen

Porodica, prijatelji, kolege i javnost ne zaboravljaju i dalje čekaju istinu i odgovore. I nakon 30 godina kao zalog ljudskosti i profesije – za nezaborav.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track