LONČAR O LEKARIMA KOJI SU PROTIV VAKCINE: Ići će na Sud časti! Trenutno nema ni porodice ni škole gde neko dete nije pozitivno
Foto: Printscreen/RTS

ministar zdravlja

LONČAR O LEKARIMA KOJI SU PROTIV VAKCINE: Ići će na Sud časti! Trenutno nema ni porodice ni škole gde neko dete nije pozitivno

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će lekari koji svojim pacijentima kažu da ne prime vakcine ići na Sud časti Lekarske komore Srbije i tako, verovatno, navodi, izgubiti licencu.

Govoreći o lekarima koji su protiv vakcina, Lončar je rekao da će Lekarska komora Srbije pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi kada neki lekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše.

Dodao je da će u tom slučaju lekar ići na Sud časti pri Lekarskoj komori Srbije i da to znači da će onda "verovatno izgubiti licencu".

"To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno", rekao je Lončar, prenosi RTS pisanje Tanjuga.

Kada je reč o epidemijskoj situaciji, ministar je rekao da zaražene dece ima mnogo i da taj broj raste iz minuta u minut.

Naveo je da trenutno nema ni porodice ni škole gde neko dete nije pozitivno na kovid.

Lončar je rekao da deca bolje podnose infekciju i imaju nešto blaže kliničke slike, ali istakao je da su mlađi takođe prenosioci i mogu da prenesu zarazu starijima.

Ministar je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je najkritičnije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, gde, kako kaže, ne padaju brojevi novoobolelih.

"Računajte da je svuda kritično. Imamo problem na nivou cele Srbije", rekao je Lončar ispred Univerzitetske dečje klinike "Tiršova".

Ministar je rekao i da "nema teoretske šanse" da će uskoro neka kovid bolnica izaći iz takvog sistema lečenja.

"Na ivici smo da Zemunsku bolnicu stavimo u kovid sistem, takva je situacija", istakao je Lončar.

Rekao je i da veliki broj ljudi, koji nisu kovid pozitivni, trpe čekajući da dođu do lekara i dodao da je jedino rešenje u masovnoj vakcinaciji.

Lončar je u Tiršovoj razgovarao sa dr Martinom Kostolnijem, svetski poznatim kardiohirurgom iz Londona, koji je prethodnih dana zajedno sa srpskim kolegama obavio tri operacije u toj zdravstvenoj ustanovi.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track