Najnovije vesti

PREDSEDNIK LEKARSKE KOMORE ZA KURIR: Pišite nam IMENOM I PREZIMENOM koji lekari odvraćaju ljude od vakcinacije
Foto: Screenshot RTS

DR MILAN DINIĆ o dokorima koji savetuju ljude da se ne vakcinišu

PREDSEDNIK LEKARSKE KOMORE ZA KURIR: Pišite nam IMENOM I PREZIMENOM koji lekari odvraćaju ljude od vakcinacije

Društvo

Dr Milan Dinić, predsednik Lekarske komore Srbije (LKS) pozvao je sve ljude kojima lekari savetuju da se ne vakcinišu ili štaviše tvrdi da je vakcina štetna, da ih prijave Komori koja će pokrenuti postupak.

- Svako ima pravo na pritužbu Lekarskoj komori na rad lekara. Čak i ako doktor, koji je pacijentu rekao da ne treba da se vakciniše ili još gore pričao mu o tome da je navodno vakcina štetna, nije napisao u izveštaju crno na belo i potpisao, pacijent treba i može da se obrati Lekarskoj komori. Imejlom treba da podnese prijavu u kojoj mora da piše ime i prezime lekara koji je pacijentu to savetovao, kao i opis situacije i da priloži lekarski izveštaj koji poseduje. Potom slučaj ide na Sud časti, koji odlučuje da li je prijava osnovana ili neosnovana, šalje je i drugoj strani na izjašnjavanje, traži eventualne dopune - objašnjava za Kurir dr Dinić.

On ističe da LKS ohrabruje sve građane da podnesu prijave protiv lekara koji odvraćaju ljude od vakcinacije i time ugrožavaju i javno zdravlje, i mimo toga što su vakcinaciju preporučili i LKS, Srpsko lekarsko društvo, svi medicinski fakulteti i SANU i sve relevantne zdravstvene institucije.

- Pošaljite nam imenom i prezimenom ko su ti lekari, da izađe na videlo, crno na belo i Komora će preduzeti sve po proceduri. U postupku važe svi rokovi kao iz opšteg upravnog postupka, a konačna odluka može biti od javne opomene, preko finansijske kazne, do oduzimanja dela ili cele licence na neko vreme, o čemu odlučuje Sud časti u svakom konkretnom slučaju - istakao je Dinić.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track