01:34

GROBLJA U SRBIJI PUNA! Pogrebnici imaju nikad više posla, sahrane se zakazuju na pola sata! NADLEŽNI APELUJU: Ne pravite gužvu

kovid 19

GROBLJA U SRBIJI PUNA! Pogrebnici imaju nikad više posla, sahrane se zakazuju na pola sata NADLEŽNI APELUJU: Ne stvarajte gužvu!

Društvo -

Pogrebnici iz većine gradova u Srbiji poručili su da nikada više sahrana u toku epidemije nije bilo. Ovaj talas Kovida 19 je, kako tvrde, najsmrtonosniji. Reči pravdaju brojkama.

- Sahrane se obavljaju u skladu sa propisima protiv pandemije Kovid - 19. Preporučujemo sugrađanima da u što manjem broju posećuju groblja i sahrane, da ne širimo zarazu - rekao je Darko Zečević, rukovodilac sektora groblja JKP "Šumadija" za Kurir televiziju.

Zečević, groblje, Šumadija
foto: Kurir Televizija

Kako je Zečević istakao, broj sahrana se u periodu 2021. godine uvećao.

- Za 20 odsto broj sahrana u toku ove godine se uvećao na grobljima kojima mi upravljamo (Bozman, Varoško, Sušičko, Nova parcela na Pčeličkom groblju, Palilulsko) - naveo je Zečević.

Termini sahrana su od 12 časova na svakih sat vremena do 15 časova. Po potrebi, sahrane se zakazuju i na svakih 30 minuta od 12 do 15 časova. Mesta na parcelama ovih područja za sada ima.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:55

ŠTAMPANJE UMRLICA JE PROŠLOST: Sad možete onlajn da organizujete sahranu, pretražujete groblje i vidite informacije o pokojniku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track